Рівне:

Створення та просування сайтів

Як із глухонімого закарпатця зробили директора фірми

Закарпатська область 28-лис, 2009, 12:159 prov 1 166
Чого тільки не придумають окремі ділки, щоб обійти Закон. Вивчивши деякі нормативні документи, спритники не думають, як їх виконувати, а намагаються знайти у них дірки задля власної користі. Як відомо, коли на фірмі працюють кілька інвалідів або ж очолює фірму інвалід, тоді починає діяти пільгова система оподаткування. Цим і вирішили скористатися «герої» нашої історії.
Про це Провінційці повідомляє Іван Ладжун ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.


Якось до жительки райцентру Міжгір'я Закарпатської області Галини звернулися дві особи з інших регіонів України, запропонувавши їй справу, на якій можна добре заробити. Гості зауважили: батько жінки – глухонімий, тож його можна оформити… директором однієї фірми. За це обіцяли винагороду - тисячу гривень. Крім цього, запевняли ділки, якщо все піде гаразд, то жінка матиме ще й певні дивіденди. Після змалювання барвистих перспектив горянка пристала на таку пропозицію. Згодом, використавши фіктивні документи, спритники зареєстрували на Михайла ТОВ "Діамант" (назву фірми змінено). В установчі документи підприємства завідомо внесли неправдиві дані про внесення засновником статутного капіталу 55 тисяч гривень, й призначили його керівником фірми. Звісно, про ці оборудки сам Михайло нічого не знав.
Згодом через це підприємство спритники почали переправляти будівельні матеріали та молокопродукти (існувала ж бо пільгова система оподаткування). І хоча насправді ТОВ зовсім не діяло, у документах існував повний порядок: накладні, декларації були оформлені як годиться. Звісно, усі папери були "липові". Далі махінатори вирішили провести чергову оборудку. У районну податкову інспекцію вони подали декларацію для відшкодування ПДВ на "скромну" суму майже 250 тисяч гривень. У поданих документах фірмачі спокійно поставили підписи за керівника -- Михайла. І все було би добре, якби не одне але... Про їхні махінації довідалися працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Закарпатській області. Відповідна перевірка засвідчила, що документи фірмачів - несправжні, а їх дії – незаконні. На щастя, ділки не встигли отримати суму за відшкодування податку на додану вартість.
Відчувши, що запахло смаленим, Галина «залягла на дно». Можна лише уявити подив Михайла, коли він довідався, буцімто певний час був керівником фірми. Правоохоронці встановили особи ще двох фігурантів цієї темної справи.
За фактами фіктивного підприємництва та підготовку до розкрадання бюджетних коштів порушено дві кримінальні справи. Розпочато слідство.
Крім цього постає закономірне питання: куди дивилися посадовці, коли оформляли документи на Михайла як керівника фірми, жодного разу не бачивши того в обличчя?! Чому їх не зацікавило, звідки в інваліда взялося раптом 55 тисяч гривень на статутний капітал? До того ж, підприємство функціонувало не один день. Чи не мали вони з цього зиск? На ці та інші запитання й належить знайти відповідь. Правоохоронці не виключають, що під час подальшого розслідування можуть з’явитися інші цікаві факти.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору