Рівне:

Створення та просування сайтів

Івано-Франківщина, разом з усією Україною, вшанувала пам'ять жертв Голодомору

Івано-Франківська область 30-лис, 2009, 11:409 prov 1 022
28 листопада, в День пам’яті жертв голодоморів, в рамках загальноукраїнської акції «Засвіти свічку!» в Івано-Франківську відбулося вшанування безневинно загиблих під час Голодомору 1932-1933 років в Україні.
Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

На Вічевому майдані в присутності духовенства, представників влади, громадськості загальнонаціональною хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Голодомору. Свічки в руках присутніх були запалені в знак пам'яті про те страшне горе, яке пережив український народ. В цей час велася пряма трансляція з Києва, де на віче біля Меморіалу пам’яті жертв Голодомору Президент України Віктор Ющенко виступив з промовою, в якій засудив геноцид комуністичного сталінського режиму, метою якого було знекровити Україну й підірвати її прагнення до свободи й незалежності.
Потім учасники акції скорботною ходою попрямували до Меморіального скверу, де була відправлена поминальна панахида за жертвами по вшануванню памяті загиблих від Голодомору. ЇЇ відслужили духовенство УГКЦ, УПЦ КП,УАПЦ.
Голова облдержадміністрації Микола Палійчук у своємі виступі перед громадою зазначив, що Голодомор 1932-1933 років – чи не найтрагічніша сторінка в історії України й одна з найбільших гуманітарних катастроф за все існування людства. Дедалі більше країн сьогодні визнають його актом геноциду й засуджують як злочин тоталітаризму. Працю в цьому напрямку обов’язково потрібно продовжувати, адже цього вимагає наше особисте і національне сумління. Адже правда - єдиний шлях до морального зцілення й гідного майбутнього української нації.
Віче відбувалося в присутності голови облради Ігоря Олійника, міського голови міста Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, заступника голови-керівника апарату ОДА Олега Коржака.
Цього вечора тисячі прикарпатців запалили свічки пам'яті у вікнах своїх осель в знак того, що страшна трагедія не забута. Ці вогники горіли світлом очищення задля майбутнього всієї України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору