Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині рецидивіст «заробив» сьому «ходку»

Тернопільська область 16-гру, 2009, 11:319 prov 806
Тернопільські міліціонери затримали рецидивіста, який раніше за різноманітні злочини шість разів поставав перед судом і загалом провів понад десять років у виправних колоніях. Цікаво, що досвідчений злочинець цього разу скотився до банальних пограбувань та крадіжок мобільних телефонів.

Правоохоронці добре запам’ятали 37-річного затриманого ще у середині дев’яностих. Як розповів начальник відділу карного розшуку Тернопільського міського відділу міліції Анатолій Гуска, на той час він вважав себе невловимим. Ще б пак – входив до організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні автомобілів. Чимало городян тоді потерпіли від спритного злодія. Великі гроші давали можливість йому вести розгульний спосіб життя. Ще тоді зловмисник пристрастився до наркотиків. Те, що раніше мало вигляд респектабельного й шикарного життя, згодом потускніло і стало важким тягарем для чоловіка.

12 років тому міліціонери довели його провину до одного зі злочинів. Суд виніс покарання і тернополянин на декілька років потрапив у виправну колонію. Відтак, подібне повторювалося щоразу, як тільки-но чоловік повертався додому. До слова, він так і залишився неодруженим та мешкає з матір’ю. Півроку тому, після повернення з колонії посиленого режиму, рецидивіст не зміг втриматися від спокуси жити за рахунок інших. Злочинець підстерігав потерпілих власників дорогих мобільних телефонів на ринку, у магазинах, перукарнях, станціях техобслуговування та барах. Зайняті покупкою, стрижкою чи розвагами, жертви на якийсь час залишали мобільні у сумочках на столі, кріслі чи інших місцях. Такою легковажністю і користав злодій. Рецидивісту вдавалося після крадіжок непомітно зникати. Але потерпілі власники двічі запримітили його за злодійським заняттям і бралися наздоганяти. В таких випадках злочинець з боягузливого злодія перетворювався на чудовисько. Шаленіючи від люті, накидався на бідолах, погрожуючи їм.

Спритний крадій перепродував награбовані та вкрадені засоби зв’язку. Оперативники відділу карного розшуку Тернопільського міського відділу міліції затримали злочинця. Його арештували. Хоча той не визнав причетності до жодного зі злочинів, міліціонери задокументували два пограбування та шість крадіжок. Щодо затриманого порушені кримінальні справи за двома статтями КК України. Правоохоронці кажуть, що під час розслідування доведуть причетність затриманого до численних подібних злочинів, які той встиг скоїти за декілька місяців перебування на волі.


Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору