Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 17-гру, 2009, 10:499 prov 968
Через татуювання бельгійка впала в кому
Двадцятишестирічна бельгійка Дебора Лелі, яка близько двох тижнів тому зробила в салоні татуювання на нозі, впала у кому через сильне зараження і через це може втратити ногу.
За даними бельгійських ЗМІ, Лелі вирішила зробити приємне нареченому і пробила зображення троянди на нозі. Але вже через кілька днів нога розпухла так, що вона не могла ходити і її терміново доставили до лікарні.
Медики констатували наявність важкої інфекції. Дівчина впала у кому, і зараз лікарі борються за її життя і намагаються врятувати запалену ногу.

Небезпечні іграшки
ЄС дозволяє вміст канцерогенів у дитячих іграшках. Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на заяву речника німецького інституту оцінки ризиків Юрґена Тір-Кундке.
Відомо, що шкідливі речовини, що містяться в іграшках, можуть викликати рак у дітей, а також проблеми репродуктивної системи у майбутньому. Статистика свідчить, що кількість онкологічних захворювань серед дітей нині невпинно зростає. Це ще один аргумент на користь захисту малюків від зайвих ризиків.
Німецький міністр з питань захисту прав споживачів Ільзе Айґнер вимагає внести зміни до директиви ЄС щодо іграшок. Він вимагає від Брюсселя запровадити для дитячих іграшок такі ж норми безпеки, як і для продуктів харчування. А поки споживачам радять не купувати іграшок, які не мають позначки про перевірку на вміст небезпечних речовин.
Також не варто купувати іграшки, на яких не вказано, хто виробник. Ще одним небезпечним сигналом має бути різкий неприємний запах від пластмасової або гумової іграшки. Від придбання таких підозрілих товарів для дітей варто утриматися, радять фахівці.

Щеплення без згоди батьків
не робитимуть
Кабінет міністрів затвердив порядок медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Щеплення дозволяється проводити тільки після медогляду, а також за згодою одного з батьків або осіб, які їх замінюють, повідомляє Коммерсантъ-Украина.
Також відповідно до затвердженого порядку, медобслуговування передбачає обов’язкові профілактичні огляди та щеплення, оздоровчі заходи під час навчання та надання невідкладної медичної допомоги. Обов’язкові профілактичні медогляди мають проводитися щорічно у присутності батьків або осіб, які їх замінюють. Під час оглядів лікарі роблять висновок про стан здоров’я дитини, визначають групу для занять фізкультурою і дають рекомендації щодо щеплень, додаткових оглядів та лікування. Профілактичні щеплення проводяться відповідно до календаря щеплень, але тільки після медогляду, а також за згодою одного з батьків або осіб, які їх замінюють.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору