Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові "вікно життя" врятувало одне немовля

Львівська область 18-гру, 2009, 08:159 Lobanovskiy 742
Після кількох диких випадків, коли матері позбавлялися новонароджених, викидаючи їх на смітники, у Львові вирішили відкрити ще одне "вікно життя" в шпиталі імені Андрія Шептицького.

Це місце, куди мати може анонімно підкинути немовля, не наражаючи його на небезпеку. Віконце обладнане сигналізацією: щойно там з'явиться дитя - медики почують сигнал. Таким чином, дитина залишається без догляду буквально лічені хвилини. В такий спосіб організатори проекту намагаються зменшити сумну статистику, коли горе-матусі викидають дітей на вулицю або ж вбивають їх. З весни у Львові вже діє таке вікно. Щоправда, за цей час туди підкинули лише одного хлопчика. Його вже всиновили.

Дзвенислава Чайківська, директор шпиталю ім. митрополита Андрея Шептицького:

- Саме вікно життя, воно не вирішить ситуацію, це може бути цей перехідний місток між теперішнім станом нашого суспільства, і тим, яке ми маємо вибудувати.

Такі віконця вкрай доречні, враховуючи невтішну демографічну ситуацію в країні. Тепер нас вже менше 46-ти мільйонів.

Лише за останній місяць кількість населення скоротилася на 11 тисяч 400 осіб. Зазвичай, ця цифра вдвічі менше. Як повідомив Держкомстат, у листопаді громадян України налічувалося 45 999 934. Загалом же, за 11 місяців року померло 180 тисяч. Якщо так піде і далі, то через 40 років нас залишиться усього 35 мільйонів. Щодо народжуваності, то цей показник зменшився проти торішнього на майже 26 відсотків. Бо, за даними Мінюсту, збільшилася кількість реєстрацій народжень. Особливо в семи регіонах: на Донеччині, Дніпропетровщині, Львівщині, Волині, Одещині, Харківщині та у Києві. Хлопчиків народжується більше, ніж дівчаток.

НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору