Рівне:

Створення та просування сайтів

Двадцятиріччя легалізації УГКЦ відзначили Архієрейською Літургією у Тернополі

Тернопільська область 22-гру, 2009, 16:179 Lobanovskiy 773
Спільно з духовенством та мирянами цей Ювілей відзначив і голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, який відвідав сьогоднішнє Богослужіння в кафедральному соборі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.
Про це повідомляє прес-служба ТернОДА.


Вітаючи єпарха Тернопільсько-Зборівського владику Василія Семенюка, а в його особі все священство та вірних Української Греко-Католицької Церкви, голова ОДА наголосив на важливості духовної опіки та проповідування євангельської науки в сьогоднішній час.
Керівник області згадав про подвиг сотень духівників, які, незважаючи на гоніння та переслідування, ризикуючи собою, наповнювали життям Церкву, якій судилося, після багатьох років підпілля, воскреснути та відновитися у своїй величі.
«На знак шани про цих священиків та монахів, незалежно від їхньої конфесійної приналежності, пропоную встановити у Тернополі пам’ятник, який би уособлював усі чесноти, якими Господь наділив жертовного духовного пастиря. Вірю, що такий пам’ятник буде встановлено!», - сказав у вітальному слові Юрій Чижмарь.
Також голова ОДА подарував владиці Василію ілюстроване видання «Сакральні пам’ятки Тернопілля».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору