Рівне:

Створення та просування сайтів

Бар’єри буде знищено

Актуально 24-гру, 2009, 09:569 prov 1 019
Спеціальні стипендії для особливо обдарованих студентів з обмеженими фізичними можливостями уряд введе з 1 січня 2010 року. Також, за словами заступника міського голови Рівного Галини Кульчинської, з 1 січня будуть нараховуватись спеціальні урядові стипендії для обдарованих студентів-інвалідів, розмір яких для інвалідів 1-ї групи буде становити близько 1300 гривень щомісяця.
Що стосується санаторно-курортного лікування дітей-інвалідів у супроводі батьків, то відтепер, коментує пані Кульчинська, воно буде здійснюватись за рахунок бюджету. Раніше ж батькам доводилося харчуватися за власний кошт, а спати – на матрацах, випрошених у медперсоналу.
На думку Галини Кульчинської, запускаючи державні соціальні програми, уряд Тимошенко робить величезний прорив у знищенні бар’єрів між суспільством та людьми з обмеженими фізичними можливостями.
– Якщо ми правильно вибудуємо освіту, – резюмує заступник міського голови, – то ті діти, які сьогодні мають проблеми, будуть отримувати освіту якісно, доступно, інтегровано. Нам не можна ізолювати дитину з обмеженими можливостями від нормального життя.
Микола Коломчук,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору