Рівне:

Створення та просування сайтів

Міський голова Львова звернувся до Президента та Прем’єр-міністра України

Львівська область 25-гру, 2009, 09:139 Lobanovskiy 948
Під час сесії Львівської міської ради міський голова Львова звернувся до Президента України Віктора Ющенка та прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо критичної ситуації із виплатою винагород Матерям-героїням.

Подаємо текст звернення:
Вельмишановні пані і панове,
Попри прийняті Постанови та публічні обіцянки вищих посадових осіб України, в нашій державі продовжується практика невідповідності слів із дійсністю. Прикладом цього є критична ситуація, що склалась довкола виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Адже попри Укази Президента України та Постанови Кабінету міністрів України кошти на рахунки міської ради для проведення необхідних проплат досі не надійшли.
25 грудня 2007 року Президентом України було підписано Указ №1254/2007 «Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєне почесне звання України «Мати-героїня». Постановою Кабінету міністрів України від 04.02.2009 №120 Про затвердження порядку використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєне почесне звання України «Мати-героїня», передбачено виплату протягом другого півріччя 2009 року жінкам, яким почесне звання присвоєно у 2009 році. Іншою постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.2009 № 1238 затверджено Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для виплати одноразової грошової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».
З метою виділення у 2009 році бюджетних коштів, передбачених на виплату одноразової винагороди «Матерям-героїням», управлінням соціального захисту Львівської міської ради подано заявки на виділення цих коштів для 82 осіб. Розмір одноразової грошової винагороди жінкам, яким у 2009 році присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», становить 6690 грн. Загальна сума, необхідна для виплати одноразової грошової винагороди у 2009 році складає 548 580 грн.
У відповідь на моє звернення до Прем’єр-міністра України (лист від 01.12.2009 №1.3 вих. - 90) Юлією Тимошенко доручено Міністру України у справах сім’ї, молоді та спорту Ю. Павленку, Міністру праці та соціальної політики України Л. Денісовій та голові Львівської облдержадміністрації М. Кмітю «вжити заходів щодо вирішення питання виплати одноразової винагороди та про результати поінформувати Кабінет міністрів та Львівського міського голову».
Натомість досі управління соціального захисту Львівської міської ради не отримало необхідну суму коштів. А відтак, не може провести виплату одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня». Зважаючи на пріоритетність підтримки багатодітних сімей в Україні та у Львові зокрема, укріплення значимості почесного звання України «Мати-героїня» просимо вжити термінових заходів щодо здійснення необхідних проплат» – йдеться у зверненні міського голови.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору