Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові практикують сміхотерапію

Львівська область 28-гру, 2009, 15:199 Lobanovskiy 1 198
Проект «Терапія сміхом у дитячих лікувальних установах м. Львова», який розробив та втілює БФ «Доктор Клоун» та фінансово підтримала Львівська міська рада, був успішним і навіть отримав послідовників у Запоріжжі. У червні 2009 року за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради стартував проект «Терапія сміхом в дитячих лікувальних установах м. Львова», який реалізовував Благодійний Фонд «Доктор Клоун».
Про це повідомляє Микола Крупей, Львівська міська рада.

«Мета проекту: популяризація моделі терапії сміхом, шляхом поширення діяльності докторів-клоунів, в дитячих лікувальних установах м. Львова. Волонтери щотижня відвідували близько 150 хворих дітей. Під час візиту кожна дитина, окрім доброго настрою, отримувала від доктора-клоуна маленькі подарунки: цукерки («пігулки доброго настрою»), розмальовану іграшку з надувної кульки та клоунський носик», - розповіла голова БФ «Доктор Клоун» Уляна Мазепа.

За час тривалості проекту волонтери фонду охопили близько 4 тис. хворих дітей в трьох лікарнях м. Львова: Міській дитячій клінічній лікарні, Обласній дитячій спеціалізованій клінічній лікарні, Обласній дитячій клінічній лікарні «ОхМатДит».

«За останнє двадцятиріччя досягнуто значного прогресу в діагностиці та лікуванні онкогематологічних захворювань у дітей: 75 % хворих одужують. На сьогодні дуже актуальним є питання покращення якості життя цих дітей, а також покращення та полегшення лікувального процесу. Саме у цьому нам допомагають учасники проекту «Доктор Клоун», адже позитивні емоції з тим чинником, який великою мірою потенціює дію медикаментів, укріплює віру хворих та їхніх батьків у видужання. Сміхотерапія добре зарекомендувала себе у клініках Західної Європи та Північної Америки, а ми успішно впровадили її у львівській онкогематологічній клініці», - зауважила дитячий лікар-гематолог Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні Ірина Цимбалюк.

Також, в рамках реалізації проекту розроблено та видрукувано 2000 буклетів з інформацією про історію сміхотерапії (гелотології), про позитивний науково доведений вплив сміху на здоров’я та одужання, про розповсюдженість служби «лікарняних клоунів» в лікарнях світу.

Буклети розповсюджувались під час відвідин докторами-клоунами лікарень серед медперсоналу та батьків хворих дітей та під час презентацій для фахівців, а також серед зацікавлених осіб.
Довідка

Протягом трьох останніх років управління соціального захисту Львівської міської ради тісно співпрацює з неурядовими організаціями м. Львова, які працюють в соціальній сфері, в рамках конкурсу соціально-культурних проектів.

Управлінням профінансовано: у 2007 році 31 проект на загальну суму 423,9 тис. грн., у 2008 році 24 проекти на загальну суму 620 тис. грн. У 2009 році управління підтримало 19 проектів на загальну суму майже 400 тис. грн.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору