Рівне:

Створення та просування сайтів

Проект нової обласної ДЮСШ – незаперечний здобуток Рівненської обласної ради

Рівненська область 04-січ, 2010, 08:029 Lobanovskiy 1 368
Проект нового спортивного комплексу як матеріальної бази обласної дитячо-юнацької спортивної школи – це безумовно втілення в життя трирічної ідеї обласної ради побудувати в Рівному найсучаснішу спортивну споруду, - так напередодні в ефірі Першої програми радіо прокоментував презентацію проекту голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків Олег Хомич.
Подальша доля об’єкта, за словами Олега Хомича, тепер в руках передусім депутатів обласної ради і відповідних підрозділів виконавчої влади. Йдеться, насамперед про фінансування будівництва. Нагадаємо, його оцінка на сьогодні складає 474 млн.грн., 180 млн.грн. з яких – вартість будівництва І черги. «Це універсальний мобільний спортзал, який може трансформуватися в спортивні майданчики для занять різними ігровими видами спорту, наприклад, мініфутболом, волейболом, баскетболом тощо», - зазначив Олег Хомич. Здійснюватися будівництво повинно на умовах співфінансування з бюджетів різних рівнів: насамперед державного, а також обласного та рівненського міського: «Оскільки спорткомплекс згідно з проектом буде розміщений у Рівному, то 90 відсотків тих, хто в ньому займатиметься, – будуть рівняни. Тож логічно, щоб позиція і Рівнеради, і міського голови в цьому питанні збігалася з позицією обласної ради про спільне фінансування його будівництва», - вважає Олег Хомич.
За його словами у планах обласної ради на наступний рік звести принаймні І чергу спорткомплексу. Водночас, Олег Хомич зазначив, що все залежатиме від реальних можливостей обласного та інших місцевих бюджетів у 2010 році і від того, чи вдасться отримати фінансування з держбюджету.
Що ж до питання виділення земельної ділянки під будівництво, то, за словами голови бюджетної комісії, цим займається головне управління Держкомзему у Рівненській області: «Передусім треба змінити призначення земельної ділянки, про яку ми говоримо, але наскільки мені відомо, у Кабінеті Міністрів України, який власне і має це погодити, є розуміння і підтримка», - сказав Олег Хомич.
Нагадаємо, що новий спортивний комплекс як матеріальна база обласної ДЮСШ планується з вести у Рівному на вул. Макарова на земельній ділянці, площею 9,9 га. Над проектуванням об’єкта працюють фахівці Рівненської філії «Діпромісто». Цього року депутати Рівненської обласної ради своїм рішенням підтримали фінансування виготовлення проектно-кошторисної документації в сумі 1 млн.грн. - з обласного бюджету.
Разом з тим, будівництво однієї, хоч і потужної спортивної споруди, - це лише часткове вирішення проблеми підтримки фізичного здоров’я мешканців усієї Рівненщини, - зауважив Олег Хомич. «Численні дзвінки слухачів радіопрограми лише підтвердили моє переконання, що треба відроджувати масовий спорт. Дієвим кроком до цього може стати прийнята на останній сесії обласна програма «Спортивний майданчик». Причому йдеться не лише про будівництво нових майданчиків з тренажерами чи штучним покриттям, наша комісія наполягла на тому, що передусім ми будемо ремонтувати існуючі спортивні майданчики і не лише в райцентрах, а й у селах», - підсумував Олег Хомич.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору