Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині екс-міліціонера не наказали за вбивство жінки

Волинська область 04-січ, 2010, 08:519 Lobanovskiy 1 805
Мешканець Луцька В’ячеслав Стрілка прагне покарання для водія, що позбавив життя його матір. Жінку на переході збив власник елітної іномарки. Той водій - колишній міліонер. Саме тому справа за фактом ДТП вже рік не доходить до суду. Її навіть закривали через відсутність складу злочину. Але поновила прокуратура. Чи надовго - дізнавався Олександр Стернічук.

Він тримає мамине фото і ледь стримує сльози, розповідаючи про її смерть. 77-річна Євгенія Стрілка вийшла за хлібом. Та не встигла подолати й половини шляху, як опинилася під колесами. Автомобіль "Пежо" нісся з гірки, тож коли почав гальмувати перед "зеброю", де стояла старенька, було запізно.

В’ячеслав Стрілка, син загиблої:

- В неї був сильно пом’ятий передній бампер. Ну, дуже сильно. Судячи з цього можна зробити висновок, що удар був дуже сильний. Яка швидкість була машини - не знаю.

Своєї вини водій не заперечує. В’ячеслав пригадує, той навіть телефонував, дізнавшись, що збита ним жінка померла в реанімації. Однак цією розмовою спілкування й обмежилося. Ні тобі моральних відшкодувань, ні допомоги на спорудження пам’ятника.

В’ячеслав Стрілка, син загиблої:

- Він - бувший працівник міліції. І, звичайно, є зв’язки, є знайомі люди, котрі працюють і в міліції і в прокуратурі. І зараз він не має справу із сім’єю потерпілої: чоловіком, дітьми. Він одразу зайняв іншу позицію.

Чоловік стверджує: ця позиція полягає в тім, щоб носити хабарі колишнім колегам. Адже кримінальну справу за фактом загибелі відкрили для годиться. 8 місяців відбирали пояснення і не знайшли складу злочину. Обурений В'ячеслав домігся дорозслідування. Підключилася прокуратура. Там просто здивовані.

Олександр Кравчук, слідчий прокуратури Волинської обласної:

- Не провівши всіх необхідних і можливих слідчих дій, для того, щоби встановити істину по цій справі, слідчий, у провадженні якого ця справа перебувала, прийняв 20-го серпня 2009 року спочатку незаконну постанову про відмову у порушенні кримінальної справи щодо водія, який вчинив наїзд на потерпілу Стрілку Євгенію Іванівну, після чого того ж самого дня прийняв незаконну постанову про закриття кримінальної справи.

Нині спільно з прокуратурою розслідує і обласне управління міліції. Там зізнаються, доки дістануться фінішу, мине не один місяць.

Ольга Радахевич, керівник сектора УМВС України у Волинській області:

- Необхідно відповідні погодні умови, які були на час скоєння ДТП. А це - мокрий асфальт після дощу. Зараз на даний час таких погодніх умов немає, можливий такий варіант, що справа буде розслідуватися до 2 місяців.

Та про яке розслідування йдеться, якщо головний речовий доказ, машину, на якій збили жінку, повернули власникові.

Олександр Кравчук, слідчий прокуратури Волинської обласної:

- Автомобіль учасника ДТП, тим більше, якщо вчинився наїзд на людину, повинен бути вилучений, визнаний речовим доказом, оглянутий, долучений до справи, переданий на штраф майданчик. Чому у даному випадку прийняв таке рішення слідчий, що передав автомобіль власнику, який вчинив наїзд на пішохода - це питання ще буде перевірятися.

У прокуратурі кажуть, від початку року надійшло півсотні скарг на несумлінне розслідування ДТП. І тільки третина з них опинилася в суді. Чи потрапить туди ця справа - невідомо. Чекати на справедливість рідні вже втомилися. Син на межі нервового зриву, а чоловік загиблої зліг з мікроінсультом.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН.
Схожі новини
Коментарі - всього 3

Вася 04-січ, 09:30

В Украине никого не наказывают. Поощряют лодырей, нерях, воров, пьяниц.

Федя 04-січ, 09:33

В Украине накаыівают только тех. кто чесно трудится. Их отправляют в психушки лодыри через стукачей, чтобы не мешали трутням на работе пить, курить, гулять, сорить. рассказывать сплетни, воровать, подслушивать телефоны и делать лицо как у Президента.

В Украине не работают правоохранительные органы. Это пьяницы типа Луценка, Мельниченка, Гонгадзе -которые брешут на Кучму, Ющенка, Ленина, Сталина,

імя 04-січ, 09:38

за це --за цю і тисячі подібних ситуацій треба "дякувати" ющенко який обіцяв посадити усіх до тюрми--усіх таких міліціонерів----усіх хабарників----і де вони??? сидять ВСІ на своїх місцях......
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору