Рівне:

Створення та просування сайтів

Онкодиспансер отримав нове життя

Актуально 06-січ, 2010, 14:089 prov 958
Новий корпус Рівненського обласного онкодиспансеру розрахований на 120 пацієнтів. Як розповів головний лікар медзакладу Григорій Максим’як, нові відділення диспансеру обладнані новою сучасною технікою, а медперсонал почне працювати у новозбудованому корпусі за 20 днів.
– Цей заклад вкрай необхідний нашій області, бо, на жаль, 35 відсотків населення Рівненщини постраждало внаслідок аварії на ЧАЕС. Вже зараз маємо обладнання, яке можна вважати унікальним для України, – розповів лікар.
Народний депутат від БЮТу Юрій Прокопчук повідомив, що на будівництво нового корпусу онкодиспансеру витратили 29,1 мільйона гривень із стабілізаційного фонду. За його словами, їх було повністю освоєно впродовж трьох місяців.
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, перебуваючи на відкритті нового корпусу онкодиспансеру, зауважила, що за умови якісного обладнання медзакладу він може стати міжобласним:
– Пуск другої черги онкодиспансеру дає можливість з усіх напрямків посилити боротьбу з онкозахворюваннями. Це і попередня діагностика, і якісне лікування. Якщо диспансер забезпечити відповідним обладнанням, повністю його оснастити, то він виконуватиме усі необхідні функції як для Рівненської, так і сусідніх областей.
Так, за словами Юлії Ти-мошенко, у 2010-2011 роках на базі укладених контрактів з Австрією, США та Канадою є можливість переобладнати та модернізувати усі лікувальні заклади України.
Глава уряду подякувала за оперативність у будівництві головному лікарю, будівельникам та вручила усім, хто був залучений до будівництва другої черги диспансеру, урядові відзнаки. Прем’єр-міністр, відповідно до урядової програми модернізації матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, вручила сертифікати на сучасні апарати штучної вентиляції легенів керівникам районних лікарень області.
Микола КОЛОМЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору