Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 06-січ, 2010, 14:129 prov 951
Китай може стати найбільшим світовим експортером
Китай, можливо, обжене Німеччину і стане найбільшим світовим експортером у 2009 році, незважаючи на поточне скорочення китайського експорту, повідомляє газета “China Daily” з посиланням на заяву заступника міністра торгівлі КНР Чжун Шаня.
“2009 рік став найскладнішим в торговельній історії Китаю, але держава досягнула успіхів. Досить імовірно, що Китай обжене Німеччину в цьому році як найбільший світовий експортер, і частка Китаю в світовому експорті збільшиться до 9% порівняно з 8,86% у минулому році “, – заявив Чжун Шань в ході Китайського економічного форуму в Пекіні.
“China Daily” також повідомляє, що за інформацією міністерства торгівлі КНР, китайський експорт в році, що минає, скоротиться на 16,5% порівняно з 2008 роком і складе $ 1,09 трлн, а імпорт скоротиться на 15% – до $ 963 млрд. Водночас у грудні зростання китайського експорту складе 10%, що відбудеться вперше з листопада 2008 року.
Нагадаємо, за інформацією Всесвітньої організації торгівлі, за підсумками січня-червня 2009 року обсяг китайського експорту склав $ 521,7 млрд, німецького — $ 521,6 млрд.

Навіщо Ван Гог відрізав собі вухо
Ван Гог відрізав собі вухо, побоюючись втратити фінансову та духовну підтримку брата Тео. До такого висновку, як повідомляє газета “The Sunday Times”, прийшов британський дослідник Мартін Бейлі.
Бейлі вдалося знайти докази того, що стривожений, знавіснілий Ван Гог відсік собі вухо, дізнавшись, що його брат Тео, від якого художник залежав фінансово, має намір одружитися. Англійський дослідник – автор книги про Ван Гога і куратор двох виставок про творчість голландського постімпресіоніста – посилається у своїй теорії, зокрема, на листування братів безпосередньо перед завданням каліцтва і після нього.
Бейлі рішуче відкинув теорію, висунуту дослідниками Гамбурзького університету, істориками-мистецтвознавцями Хансом Кауфманном і Ритою Вільдеганс. Вони виступили з припущенням про те, що каліцтво Ван Гогу завдав друг і колега голландця – французький живописець і, до того ж, чудовий фехтувальник Поль Гоген, який втратив контроль під час творчої суперечки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору