Рівне:

Створення та просування сайтів

Волинські оперативники затримали серійного крадія

Волинська область 12-січ, 2010, 08:259 Lobanovskiy 827
Серія однотипних крадіжок особистого майна прокотилася по обласному центру. Тривожні виклики від волинян почали надходити до міліції впродовж останніх трьох місяців. Тривалий час міліцейські зведення рясніли повідомленнями про крадіжки. Люди звертались по допомогу, та правоохоронці не могли вийти на слід зловмисника. Одне знали напевно – справу мали з "авторитетним" махінатором. Крадій "працював" дуже грамотно й обережно.

Під час профілактичних відпрацювань працівники Луцького МВ УМВС України у Волинській області затримали 30-річного жителя міста Любомля Віктора К., який підозрювався у низці квартирних крадіжок.

– При затриманні ми встановили, що даний громадянин неодноразово судимий – сім разів притягувався до кримінальної відповідальності. В більшості випадків здійснював крадіжки особистого майна під приводом винаймання житла, тобто підшукував квартиру, яка віддається в найм, приходив, просив власників показати йому мало не кожен куточок, а тим часом викрадав цінні речі. На даний час зафіксовано уже п’ятнадцять епізодів "квартирних махінацій", вчинених даною особою. Порушено кримінальну справу, – зазначив помічник начальника по зв’язках з громадськістю Луцького МВ УМВС України у Волинській області Олег Плазовський.

Зловмисник же свої дії пояснює досить спокійно. Говорить, що поганого не робив: убивати не вбивав, ображати – не ображав. А крав, бо була можливість така, та й: „Їсти хочеться завжди”. Крадені речі збував на автовокзалах, а гроші тратив на свої потреби.

– Спочатку я працював, отримував гроші, намагався жити правдиво. Та клеймо судимості все ж таки дається взнаки. Згодом я залишився без роботи і постійного місця проживання. От тоді і вирішив збагатитися за чужий рахунок. Я й сам дивуюсь, як легко міг увійти в довіру до громадян. Одного разу я зайшов до оселі та почав шукати гроші. Раптом почув чиїсь кроки за спиною. Обернувся – стоїть мале дитинча, яке спитало, хто я і що тут роблю. Я ж, не відриваючись від своєї справи, відповів, що прийшов на прохання мами взяти гроші. І це не поодинокий випадок „вдалого полювання”, – розповідає Віктор.

Юлія Сіліч, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору