Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині крадії винесли на плечах більше двох тон цукру та мішок гречки

Хмельницька область 13-січ, 2010, 08:029 Lobanovskiy 948
У Старокостянтинівському районі два місцевих жителі зі складу одного з сільськогосподарських колективів викрали 43 мішки цукру та один мішок гречки.
Солодкий товар, отриманий колгоспом замість зданих цукрових буряків, вони цупили невеликими «партіями» протягом кількох місяців. Працівник підприємства, 31-річний подолянин, колись уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку, і хоча судимість його давно була погашена, звичка привласнювати чуже, схоже, все ж залишилась.
Після першої вдалої спроби крадіжки двох мішків цукру та швидкої реалізації товару, чоловік зрозумів, що у такий спосіб можна отримати неабиякий прибуток. На допомогу собі взяв 18-річного юнака, який підшуковував йому серед селян клієнтів. Вони вигадали легенду, що цукор — це отримана бартером зарплатня, і, що цікаво, люди жодного разу не засумнівалися, охоче купували солодкий товар. Тим більше, що ціна на нього була далекою від ринкової — 220 гривень за 50 кілограмів, тоді як на базарі за такий же мішок просили 370. Зловмисники працювали, так би мовити, під замовлення: сьогодні є клієнт — завтра є цукор, тобто, страхуючись, крадений цукор дома не тримали. Коли ж підприємливі селяни зрозуміли, що наприкінці року, коли, як правило, проводять інвентаризацію, їх злочинна оборудка може стати відомою, вони виїхали на декілька днів у Закарпатську область до родичів.
Але й там жага до наживи взяла верх. Вони знову розповіли свою «легенду» і отримали замовлення на 10 мішків цукру. Ця крадіжка і стала останньою у їх злодійській епопеї. Працівники міліції оперативно вирахували злодіїв і наступний новий рік вони, напевне, проведуть у місцях позбавлення волі. Згідно частини 3 статті 185 ККУ (крадіжка, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або яка завдала значної шкоди потерпілому), їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Юлія ГРИНЬ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору