Рівне:

Створення та просування сайтів

Усі військовослужбовці Івано-Франківського гарнізону отримали право на власне волевиявлення

Івано-Франківська область 19-січ, 2010, 09:349 Lobanovskiy 965
«Для цього ми заздалегідь провели низку заходів, – розповів заступник начальника гарнізону з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук. – Насамперед були узгоджені списки всіх військовослужбовців строкової служби. які були погоджені у територіальній виборчій дільниці. Напередодні виборів командири всіх частин гарнізону зробили своєрідні екскурсії для військовослужбовців від КПП частини до дверей виборчої дільниці, до якої закріплена частина. Крім цього, кожному солдатові було видано роздрукований план маршруту від частини до виборчої дільниці».
У день виборів усі військовослужбовці отримали звільнення на чотири години. Цей час вони використовували на власний розсуд, адже, на переконання командирів частин Івано-Франківського гарнізону, вибори Президента України є вільним волевиявленням кожного громадянина. І тому всі ті, хто хотів взяти участь у виборах, пішли на дільниці, а хто не мав такого бажання, використав звільнення у власних цілях.
«Ми ніяким чином не контролюємо, чи у ці чотири години звільнення військовослужбовець піде голосувати, – зазначив підполковник Олександр Кухарук. – Вважаємо, що участь у виборах – справа свідомості, а не адміністративного нагляду».
Втім, в усіх частинах гарнізону в день виборів було організовано чергування представників військової прокуратури.
«Ми пішли на цей крок задля підтримання конституційного права кожного військовослужбовця взяти участь у виборах, – розповів військовий прокурор Івано-Франківського гарнізону полковник юстиції Михайло Олейняш. – Кожен солдат чи офіцер міг звернутись до нас за захистом свого праву вибору. Однак нами не було зафіксовано жодного порушення прав військовослужбовців».
Та само в напруженому режимі працювала і військова служба правопорядку. За словами начальника відділу ВСП капітана Остапа Пушкаря, для недопущення провокацій стосовно військовослужбовців біля всіх дільниць гарнізону, за якими закріплені військові частини, було організовано окреме патрулювання бійців ВСП.
Підполковник Тарас Грень
Західний інформаційний центр Міністерства оборони України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору