Рівне:

Створення та просування сайтів

На ковзанку мимоволі

Суспільство 21-січ, 2010, 09:599 prov 877
У зимовий період безкоштовно покататися на ковзанці можуть всі без винятку рівняни... Мимоволі... Адже тротуари міста вкрилися льодовим панцирем, і, здається, надовго.
Якщо центральні вулиці міста ще очищають, то в інших районах лише подекуди посипають піском. Відповідно побільшало звернень до травмпункту. Потерпілі поступають із переломами, розтягненнями та забоями, отриманими внаслідок падіння на “безкоштовній ковзанці”.
– Найчастіше в зимовий період звертаються з травмами, отриманими в ділянці променево-зап’ясних та гомілково-ступневих суглобів, — розповідає завідувач травмпункту ЦМЛ В’ячеслав Наумчук. — Переважають переломи променевих кісток у типовому місці та щиколоток. Трапляються травми ділянок ліктьового, плечового суглобів, рани, забої, а під час морозів часто зустрічаються обмороження. В період з 1 по 14 січня до травмпункту міської лікарні майже щодня потрапляло до 30 людей. Нині в постраждалих, які звертаються до нас, переважають побутові та вуличні травми, за цей час була зафіксована лише одна виробнича.
На зимовий період у травмпункті започаткували безкоштовне надання першої медичної допомоги. Придбали рентгенівські плівки, бинти, гіпс, голки та спирт на суму 40 тисяч гривень. Проте як довго триватиме безкоштовне медичне обслуговування рівнян, не відомо, адже кількість травмованих людей взимку досить велика. Відповідно звернень до травмпункту теж більшає. Щоб допомога була безкоштовною, потрібно щомісяця виділяти 50–60 тисяч гривень суто для травмпункту. А таких коштів лікарня не має.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору