Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині бабуся напоїла 11-місячну онуку горілкою… до смерті

Волинська область 21-січ, 2010, 15:399 prov 1 450
43-річна Леоніда І. хотіла заспокоїти свою маленьку онучку, яка постійно вередувала, але не вигадала нічого кращого, як долити до чаю малечі горілки. 30 грамів „оковитої” стали смертельними для маленької Вікторії і, проплакавши цілу ніч, дитина вранці померла на руках у рідної матері.

Трапилася ця подія 10 листопада минулого року, проте тоді ніхто й подумати не міг, що немовля загинуло через безвідповідальність своєї бабусі. Смерть дівчинки „списали” на епідемію грипу, що якраз лютувала в Україні. Однак висновок експертизи приголомшив: Вікторія загинула від алкогольного отруєння.

Правоохоронці відразу почали з’ясовувати обставини трагедії та відтворювати події того дня. Ввечері Леоніда пригнала додому корів з поля, після чого покликала у гості сусідів, аби випити з ними по чарочці. Після того як посиденьки закінчилися, бабуся пішла до маленької Вікторії, мама якої тим часом у сусідній кімнаті готувала їй ліжечко для сну, а батько порався по господарству.

Коли гості розійшлися Леоніда ніяк не могла втихомирити свою онуку, у якої різалися зубки, тому вона постійно вередувала і плакала. Не знаючи, як заспокоїти дитину, підозрювана вирішила в пляшечку з чаєм долити 20-30 грамів горілки та напоїти цим „коктейлем” немовля.

Першу дозу алкоголю 11-місячна Вікторія отримала від своєї бабусі близько 21:00, а вже вночі 21-річна Наталія, не підозрюючи, що у пляшечці горілка, ще раз дала попити своїй донечці смертельного чаю.

Вранці дитина поводила себе дивно: стало очевидно, що вона захворіла. Однак батьки розгубилися і відразу не зорієнтувалися, тому пізно викликали медиків. У результаті, Вікторія померла на лікарняному ліжку.

Леоніда переконує, що не хотіла нашкодити онуці, мовляв, просто намагалася заспокоїти. За словами підозрюваної, батьки доглядали за дитиною погано, часто не звертали уваги на її плач і вередування, тому в основному за Вікторією дивилася бабуся.

Заступник начальника Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області Сергій Сасовський розповів, що сім’я, у якій трапилася трагедія, не перебувала на обліку у міліції як неблагополучна. Наразі стосовно Леоніди порушено кримінальну справу за ст. 119 ч.1 (вбивство через необережність) КК України. До речі, санкція статті передбачає обмеження чи позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Наталія разом із чоловіком відразу після смерті Вікторії переїхали жити до інших батьків, тому невідомо, як зараз почувається молоде подружжя. Очевидно, що особисте горе дуже вразило всю родину. Тепер обвинувачена Леоніда картає себе за таку безвідповідальність, хоча й не припиняє повторювати, як недобросовісно доглядали за немовлям її рідна дочка та зять.



Ірина Новосад
ВЗГ УМВС України у Волинській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору