Рівне:

Створення та просування сайтів

В Луцьку вшанували учасників «Ланцюга Злуки»

Волинська область 25-січ, 2010, 08:489 Lobanovskiy 847
У конференц-залі Палацу культури міста Луцька відбувся «круглий стіл» на тему «Ланцюг Злуки – акт єднання Заходу і Сходу». Участь у «круглому столі» взяв міський голова Богдан Шиба.

Під час «круглого столу» учасники «Ланцюга Злуки», організованого активістами національно-визвольних змагань у січні 1990 року, ділилися спогадами про ті події, баченнями історії нашого державотворення та сьогодення, давали політичні оцінки тим процесам. Власні міркування з цього приводу висловили активісти-національно визвольних змагань Степан Гаврилюк, Ігор Семенюк, Сергій Годлевський, професор Волинського національного університету Микола Кучерепа, голова Громадської ради при міському голові Оксана Ярош, представники політичних партій та громадських організацій.

«Для мене особисто найвища цінність цього Ланцюга Злуки 20-річної давності – в тому, що всі, кому була не байдужа доля України, не запитували, хто з них лівіших поглядів, а хто правіших, хто ліберальніших, а хто консервативніших. А взялися за руки і сказали: Україна буде! І об’єднали Львів із Києвом, Схід із Заходом, Північ із Півднем. І, напевно, власне тоді й народилася Україна. Не 24 серпня 2001 року, а 22 січня 2000 року. Це – головна цінність, і вона для мене завжди буде цінністю», – зауважив міський голова Богдан Шиба.

За активну участь у державотворчих процесах, вагомий внесок в утвердження та розбудову єдиної соборної Української держави, активну життєву та громадянську позицію, багаторічну працю у справі патріотичного виховання підростаючого покоління та з нагоди Дня соборності України Подяками міського голови відзначено активістів національно-визвольних змагань Ігоря Семенюка, Степана Гаврилюка, Михайла Тиского, Віктора Федосюка та Олега Мазепу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору