Рівне:

Створення та просування сайтів

Незаконно отримав 5 мільйони гривень підприємець на Рівненщині

Рівненська область 26-січ, 2010, 08:369 Lobanovskiy 992
Останнім часом шахрайство із отриманням грошових кредитів є одним із найпоширеніших видів злочину. Один з таких злочинів було розкрито працівниками органів прокуратури Рівненщини, в поле зору яких потрапив керівник приватного підприємства у Радивилівському районі.
Так, встановлено, що керівник підприємства отримав згідно кредитного договору банківські кошти в сумі 4 мільйони гривень та 1 мільйон гривень коштів фізичних осіб, що призначались для будівництва у м.Радивилові багатоповерхового будинку. Однак, гроші підприємець використав не за призначенням, частину їх перерахував на фіктивні фірми, які в дійсності легальної господарської діяльності не здійснюють.
Органами прокуратури області порушено за цим фактом кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5. ст.191, ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; зловживання службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян та юридичних осіб; службове підроблення). Досудове слідство у кримінальній справі здійснює прокуратура Радивилівського району.
Крім того, прокуратурою здійснено вступ у розгляд судом цивільної справи за позовом банківської установи про стягнення кредитної заборгованості, яка виникла внаслідок протиправних дій підприємця.



Прес-служба прокуратури Рівненської області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору