Рівне:

Створення та просування сайтів

Лучани повернулись із міжнародної освітньої конференції

Волинська область 03-лют, 2010, 13:459 Lobanovskiy 861
У місті Жешув (Республіка Польща) відбулася ІІ польсько-українська освітня конференція. Захід зібрав представників освіти та органів місцевого самоврядування з міста-організатора Жешува та українських міст Луцька, Львова та Івано-Франківська. На конференції обговорювали питання про шляхи залучення позабюджетних коштів на транскордонну співпрацю шкіл, а також про перешкоди партнерству, які створюють кордони та оформлення візових документів. Організатором заходу виступив депутат ради міста Жешув Артур Берловські за підтримки Почесного консула України в Республіці Польща Єжи Кшановського.
Делегацію з Луцька представляли вчителі Луцької загальноосвітньої школи № 13 І-ІІІ ступенів Галина Цимбал та Оксана Данилюк, а також завідувач сектору проектної роботи управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Віра Кудрявцева. Знаковим для представників Луцька стало урочисте підписання листа намірів про співпрацю між середньою школою № 6 з міста Жешув та Луцькою школою № 13. Наступним кроком у налагодженні партнерства між школами може стати спільний відпочинок дітей з цих освітніх закладів. 8 лютого стартує конкурс проектів програми «Польсько-українські обміни молоддю» Національного центру культури Республіки Польща. Директор середньої школи № 6 Томаш Новоруль має намір подати заявку для участі у конкурсі.

Довідка:
Нагадаємо, що в жовтні цього року за сприяння управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради НВК «Гімназія № 14» підписала лист намірів про співпрацю з Гімназією № 9 міста Жешув.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору