Рівне:

Створення та просування сайтів

Вони визволяли Рівне

Головна 04-лют, 2010, 10:049 prov 1 507
Вони визволяли Рівне


2 лютого в Рівному відзначили День визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Вже літні мешканці, що були свідками тих подій, згадують, у цей день 65 років тому падав негустий сніг, що танув, ледь торкнувшись землі. Була сльота. Натомість місто визволили фактично за добу.
Тоді, згадують ветерани, Рівне було містечком, яке починалося від Залізничного вокзалу, а закінчувалося там, де нині супермаркет „Еко”. На цій території діяли партизани, тож бої тривали недовго. Тим часом, визволителі досі пам’ятають, як їх зустрічали й вітали місцеві мешканці, – і до хат запрошували, і гостинці з собою давали.
Тоді, коли довелося йти на війну, декого із них ще й на кіносеанси не пускали, дехто лише школу закінчував. Юні солдати потрапляли під кулі, як під літній дощ, і бачили, як за годину сивіють вісімнадцятирічні...
На сьогодні в Рівному проживає лише 9 ветеранів, які брали участь у визволенні Рівного. „Щороку до 2 лютого ми організовували для цих людей урочистий вечір. Та нині цього не робили. Здоров’я у ветеранів уже не те, багатьом непросто самостійно пересуватися, – коментує Олена Петрик, начальник відділу соціально-побутового обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому. – Людей, які брали участь у визволенні міста, ми відвідали вдома, привітали, вручили продуктові пакети й одноразову грошову допомогу в сумі 200 гривень”.
Тетяна КУШНІРУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору