Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині ув'язнені влаштували парад крижаних скульптур

Івано-Франківська область 09-лют, 2010, 11:119 Lobanovskiy 848
Парад крижаних скульптур за ґратами. Справжні шедеври створили мешканці Коломийської колонії, що на Івано-Франківщині. Ув’язнені не мріють про визнання чи премії. Для них головне - швидше повернутися додому.

Навколо - колючий дріт, а на подвір'ї - казкове місто. Його збудували місцеві утриманці.

Ярослав Бойко, керівник Коломийської виправної колонії:

- Середнього рівня безпеки, чоловіча. За скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Вік засуджених, це прикро, - від 19 років.

Над 12-ма скульптурами працювали 60 засуджених. Артемові - 24. За ґратами вже 5 років, покарали парубка за розбій. Тепер про скоєне дуже шкодує. На волі його чекають мати, брат та двоє сестер. Аби побачити рідних у рік тигра, звіра створив власноруч.

Артем Шмігельський, засуджений:

- Тигр счастье приносит. Каждый из нас посмотрит - и тигр принесет удачу. Думали, что ничего не получится, но все получилось.

Циган Микола відбуває термін за вбивство, він - голова оргкомітету творчого конкурсу. У колонії відзначився, як добрий господарник. Щоб виготовити отаку красу, сніг довелося збирати з усієї режимної території.

Микола Циня, засуджений:

- Багато складалося на кучі, сніг був сухий, поливали водою, весь сніг зібрали з житлової зони.

Найліпшим визнали ось цього - янгола. Відзначили скульптури Божої Матері та буддійського слона. А "Мерседес" - поза конкурсом.

Олександр Проседських, засуджений:

- Большая поломка, стартер открутить не могу.

Колишній клоун Олександр, засуджений на 15 років ув'язнення, колись захоплювався автомобілями. Тепер ремонтує службові машини в колонії.

Олександр Проседських, засуджений:

- Здесь есть запчасти, свои машины ремонтируем. Мигалка - с пожарной, с "Жигулей" - лобовое стекло, а форма "Мерседеса". Не понятно, какая, но интересная.

Тих, хто бере активну участь в житті колонії, керівництво обіцяє швидше повернути додому.

Світлана Лунгор, Марина Криворотова, Івано-Франківськ, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору