Рівне:

Створення та просування сайтів

Вибухнув котел

Кримінал 11-лют, 2010, 10:279 prov 1 098
Вибухнув  котел


На пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини №19 Радивилівського райвідділу ГУ МНС України в Рівненській області від чергового “Радивилів ГАЗ” надійшло повідомлення про вибух котла в приміщенні котельні індивідуального одноповерхового житлового будинку в місті Радивилів по вул. Ломоносова, 15.
В результаті вибуху, термічні опіки майже 45 % тіла (груди, живіт, руки, стегна) отримала Марія 1983 року народження. Її у важкому стані доставили в Рівненську обласну лікарню. Вибуховою хвилею було пошкоджено шибки в квартирі, а також вирвано двоє дверей із завісами. Несучі конструкції теж ушкоджено.
В приміщенні котельні було вмонтовано два котли (один газовий, а інший — на твердому паливі). Після ретельного огляду працівники аварійної газової служби попередньо встановили, що вентиль на подачу води із котла КСТ-16 кВт, що на твердому паливі, виявився закритим. У котлі не було циркуляції води, яка з часом від критичної температури закипіла. В котлі створився надлишковий тиск, в результаті чого і стався вибух. На біду, саме в цей час до котельні зайшла Марія, яка й постраждала.
Працівники Головного управління МНС в Рівненській області нагадують громадянам основні правила безпеки під час експлуатації газових приладів: виявивши в приміщенні запах газу, слід негайно припинити його подавання, викликати аварійну газову службу і перевітрити приміщення. До усунення несправностей забороняється курити та користуватися відкритим вогнем, вмикати та вимикати електроприлади. Меблі та інші вироби з матеріалів, що легко займаються, слід встановлювати не ближче, ніж за 0,2 м. від газових приладів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору