Рівне:

Створення та просування сайтів

В Ужгороді затримано групу зухвалих крадіїв, причетність яких доведено вже до 11 епізодів злодіянь

Закарпатська область 23-лют, 2010, 12:099 Lobanovskiy 1 011
Оперативники вилучили у зловмисників два бойові пістолети, 86 набоїв, кілограм марихуани та 25 грамів амфетаміну.

Торік в обласному центрі та Ужгородському районі сталося чимало крадіжок. Зловмисники в основному «бомбили» магазини, бази, торгові кіоски і забирали все, що потрапляло під руку: великі суми грошей, продукти харчування, оргтехніку, товари ширвжитку. Об’єктом злодійського нападу стали також одне з міських товариств, де зникли навіть документи, і м’ясний магазин, звідки зухвальці поцупили 24 тисячі гривень. Слід зауважити, що непрошені гості діяли досить обережно. Після чергової вилазки вони на якийсь час залягали на дно, а далі знову давали про себе чути черговою зухвалою крадіжкою.

Начальник управління карного розшуку ГУМВС Володимир Шелепець доручив своїм підлеглим збирати всю, навіть найдрібнішу інформацію щодо згаданих крадіжок та відпрацьовувати підозрілих осіб. Про те, що тут діють явно не простачки і одна й та ж група, сумніву в розшуковиків не було. У першу чергу оперативники вирішили звернути увагу на тих, хто за подібні діяння вже відбував покарання. А ще припустили працівники міліції, що тут діяла, скоріш за все, чисельна група. Бо викрадені речі було не під силу винести одному-двом чоловікам. Через тривалу безкарність злодії геть знахабніли. Вони почали вибирати лише такі об’єкти, де можна було зірвати великий куш.

Врешті-решт у поле зору співробітників карного розшуку потрапили кілька молодиків, котрих обґрунтовано запідозрили у скоєнні згаданих крадіжок. За вказівкою Володимира Шелепця, фігурантів взяли в «оперативну розробку». Згодом отримана інформація підтвердила правильність вибраного шляху. Оскільки кількість осіб, причетних до крадіжок, збільшувалася, перший заступник начальника ГУМВС Василь Русин розпорядився залучити до справи досвідчених фахівців з інших оперативних служб. Створили спеціальну групу, котра відслідковувала всі дії злочинців та документувала їх. Коли зібрали необхідні докази, керівництво ГУМВС прийняло рішення про затримання крадіїв. Робота з документування групи, у котру як з’ясувалося, входило 11 осіб, тривала понад два місяці.

Для припинення існування злочинної зграї створили 16 оперативних груп з числа співробітників карного розшуку, слідчих та бійців роти міліції швидкого реагування «Беркут». Зловмисників вирішили затримувати синхронно, щоб ніхто з них не мав можливості ретируватися. Усіх злодіїв затримували у їхніх домівках. Залучившись санкціями на обшук, оперативники виїхали за вказаними адресами. Результати цієї роботи перевершили всі сподівання правоохоронців. Під час першого ж обшуку оперативники вилучили два бойові пістолети, 86 набоїв до них, кілограм марихуани та 25 грамів амфетаміну. Крім цього, вилучили й крадені речі: продукти харчування, оргтехніку, інший крам. Усіх затриманих для подальшої розмови доставили в Ужгородське управління міліції.

- На сьогодні п’ять учасників злочинної групи заарештовані, інші чекають на рішення суду, – розповідає начальник ГУМВС генерал-майор міліції Павло Кононенко. – На рахунку затриманих - уже 11 епізодів злодіянь, однак це, скоріш за все, ще не остаточна цифра. Не виключається, що під час слідства таких епізодів може набратися й кілька десятків. За цими фактами порушили кримінальну справу. Останнє слово - за судом.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору