Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові флеш-мобом розпочали «Шевченко-Фест»

Львівська область 25-лют, 2010, 11:329 Lobanovskiy 933
Вчора, 24 лютого, у Львові перед пам’ятником Тарасові Шевченку відбулось інтерактивне дійство «Прийди, побач, інтерпретуй». Кілька десятків молодих людей хаотично рухаючись, вибудовувались у ланцюжки і, тримаючи у руках аркуші з буквами, завмирали, формуючи цитати з віршів Шевченка.

Відтак, перехожі могли прочитати уривки: "Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б'ється — ожива, Як їх почує!", "У кожного своя доля і свій шлях широкий", " Од слова до слова, Не минайте ані титли, Ніже тії коми, Все розберіть".

Організаторами виступили ЛММГО «Студентське братство Львівської політехніки», ЛММГО «Молодіжне об’єднання «ГРАНІТ».

«Метою цього флеш-мобу було привернути увагу громадськості до творчості Тараса Шевченка, як актуального сьогодні митця. Інтерпретація шевченківських ідей сьогодні – це відповідальне завдання для сучасної молоді», – повідомив координатор фестивалю, член Правління молодіжного об’єднання «ГРАНІТ» Орест Кондратович.
Довідка

«Шевченко – Фест» відбудеться 21-23 травня. Конкурс проходитиме у п’яти номінаціях: авторська пісня, поезія, проза, малюнок, а новинкою цьогорічного фестивалю стануть театральні постановки. Важливим критерієм є відповідність шевченковій тематиці у творах.

Молодіжний фестиваль-конкурс "Шевченко – Фест" уперше відбувся у 2007 році.

Основна мета фестивалю - донести до загалу, а, насамперед, до молоді, усвідомлення невід'ємності Кобзаря від сучасної України, нашої національної свідомості, розкрити незнані досі сторони його особистості, дати поштовх до розвитку і підтримати талановиту молодь.

Загалом за час існування фестивалю, у відбіркових турах, взяли участь понад сотня молодих митців, літераторів, музикантів з різних регіонів України.

Контакти організаторів: (063) 263-89-31
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору