Рівне:

Створення та просування сайтів

Львів'янин знайшов дві колби зі ртуттю у своєму дворі

Львівська область 05-бер, 2010, 10:009 Lobanovskiy 901
Значно серйозніше за чиновників до ртуті ставляться фахівці МНС. Тільки-но львів'янин знайшов небезпечний метал на подвір'ї житлового будинку, рятувальники вжили найсуворіших заходів безпеки.

Про знахідку Олександра, дві колби ртуті, знають усі на подвір’ї. Сусіди-пенсіонери впевнені: це диверсія безпритульних, мовляв, вони в такий спосіб вирішили зберегти за собою територію. В еменесівців інша версія: ртуть закопав дрібний крадій.

Павло Василенко, керівник прес-служби ГУ МНС у Львівській області:

- Оскільки цей метал небезпечний, здати його важко. Мабуть, людина не змогла його здати та заробити собі копійчину, і тоді або викинула його, або прикопала в землю.

Небезпечну речовину Олександр знайшов, коли прибирав місце, де паркує свого автомобіля. Він і не підозрював, на які саме банки наскочила його лопата.

Олександр, мешканець м. Львова:

- Копаю землю, бачу - лежать. Звичайні скляні баночки. 100-150 мілілітрів. Але по вазі більше кілограму було.

Так і є, кажуть еменесівці. Збирати речовину довелося два дні, адже виклик вони отримали ввечері, коли побачити краплі небезпечного металу було тяжко.

Павло Василенко, керівник прес-служби ГУ МНС у Львівській області:

Оскільки ртуть розбилася на маленькі кульки, вибрати її було неможливо. Було вирішено зібрати землю навколо місця розлиття.

Рятувальники кажуть: людям поталанило, що пошкоджено лише одну колбу, бо випари одного кілограма ртуті завдали б чималої шкоди їхньому здоров’ю.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк. Львівська область. НТН.
http://ntn.ua/uk/news/health/2010/03/04/3294
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору