Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині міліціонери «упіймали за руку» двох керівників-хабарників

Тернопільська область 10-бер, 2010, 13:209 prov 1 189
Сума поборів в грошовому еквіваленті за рік складає кілька державних бюджетів країни, а що вже там говорити про данину дорогоцінними подарунками, вартісними послугами. Хабарники норовлять заробити на всьому. Приміром, голова сільради на вирішенні питань оренди приміщення, а заступник директора автошколи за сприяння у проходженні водійських курсів. Саме цих осіб нещодавно затримали працівники Тернопільського обласного управління боротьби з економічною злочинністю, як мовиться, на «гарячому».

Як розповів начальник УДСБЕЗ в Тернопільській області Анатолій Лупійчук, сільський голова з Чортківського району за дві тисячі гривень хабара пообіцяв місцевому підприємцеві не тільки допомогти з орендою приміщення для облаштування магазину канцелярських товарів та Інтернет клубу, а й встановити мінімальну орендну плату. Державний службовець заради збагачення власної кишені й не подумав, що від його злочинних дій, насамперед, втратить громада села, адже орендна плата – лише шість гривень за квадратний метр приміщення – це смішно. Але, як мовиться, що там народ, коли своя сорочка до тіла ближче. Того ж дня, коли й дізнався про намір підприємця орендувати приміщення,зателефонував йому і попросив зробити копії всіх необхідних для оформлення передачі в оренду документів. А вже наступного дня під час зустрічі запропонував сорок два квадратних метри приміщення сільської ради. Підприємцеві і приміщення, і орендна плата, визначена службовцем, сподобалася, от тільки не відав бізнесмен про неофіційний «додаток» до угоди – особисто сільському голові треба було дати дві тисячі гривень. Без виконання цієї умови розраховувати на позитивне вирішення питань було марно. «Під час отримання хабара сільського голову затримали – повідомив начальник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Анатолій Лупійчук. – На даний час проводяться оперативно-розшукові заходи з метою встановлення інших фактів хабарництва з боку затриманого.

Також порушено кримінальну справу стосовно заступника директора однієї з автошкіл обласного центру. Останній спокусився на дві з половиною тисячі гривень. Наші нарікання на водіїв з купленими правами, либонь, треба адресувати тим, хто навчає їх. Бо, як виявляється, за певну суму можна купити документ про закінчення водійських курсів, навіть не відвідуючи їх. Наприкінці лютого до заступника директора однієї з автошкіл обласного центру звернувся тернополянин, аби пройти навчання для отримання категорій «D» та «E». Керівник запевнив, що навчальні групи уже сформовані, тож вирішити це питання можна лише з його допомогою. Посприяти пообіцяв за дві з половиною тисячі гривень. За цю суму не треба було ні занять відвідувати, ні іспитів складати. Заступник директора слова дотримав – через місяць у службовому кабінеті, отримавши винагороду, вручив терополянину документи про закінчення автошколи та успішну здачу внутрішніх іспитів. Та у хід подій втрутилися оперативники обласного управління внутрішніх справ. Хабарника затримали. Розслідування проводить прокуратура міста Тернополя.


Петро Колісник, Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору