Рівне:

Створення та просування сайтів

Закарпатські піротехніки знешкодили п’ять вибухонебезпечних предметів

Закарпатська область 12-бер, 2010, 10:209 Lobanovskiy 882
Впродовж останніх трьох днів піротехнічний розрахунок аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ МНС здійснив три виїзди на розмінування, під час яких було вилучено та знешкоджено п’ять вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни (три артилерійські снаряди та дві мінометні міни).
Перше розмінування піротехніки провели на одному з підприємств у м. Берегово, де 30-міліметровий артилерійський був знайдений його працівниками під час прибирання території. Наступних два дні спеціалісти МНС вилучали та знешкоджували «дари землі» в селах Ужгородського району. Так у с. Тарнівці сапери вилучили 152-міліметровий артилерійський снаряд, а наступного дня в с. Оноківці було також виявлено аналогічну знахідку та дві мінометні міни калібру 82-мм. Усі вибухонебезпечні предмети піротехніки транспортували до військового полігону та знешкодили.
Як зазначають в головному управлінні МНС, найбільш «врожайним» у плані виявлення вибухонебезпечних знахідок є весняний період, коли громадяни масово здійснюють польові роботи, або ж облаштування територій. Приміром тільки впродовж першого півріччя минулого, 2009 року, групою піротехнічних робіт здійснено 28 виїздів на розмінування, внаслідок яких вилучено та знешкоджено 61 вибухонебезпечну знахідку часів Другої світової війни.
Для громадян слід нагадати, що старі боєприпаси несуть ще більшу небезпеку ніж сучасні, оскільки під час перебування у землі від вологи та через взаємодію металу і вибухівки утворюються хімічні сполуки - пікрати, які мають здатність вибухати від найменшого тертя.
Отже щоб уберегтися від неприємних наслідків, головне управління МНС в Закарпатській області звертається до закарпатців та гостей краю бути обережними та дотримуватись основних правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів, а саме: ні в якому разі не торкатись підозрілого предмету. Повідомити про знахідку правоохоронні органи чи оперативно-рятувальну службу за номером 102 та 101. Також потрібно обгородити місцезнаходження ВНП та забезпечити охорону території до прибуття представників місцевої влади, правоохоронців чи працівників МНС.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору