Рівне:

Створення та просування сайтів

Крок вперед на чемпіонаті Європи

Спорт 18-бер, 2010, 10:049 prov 942
Більше тижня у Норвезькому місті Меракер тривав чемпіонат Європи зі стрільби з пневматичної зброї. У підсумку збірна України посіла третю сходинку: у загальнокомандному заліку — 13 нагород (три золоті, сім срібних та три бронзові). Більше медалей — лише в росіян.
Приємно, що серед кращих стрільців України на престижні змагання поїхав представник Рівного Олег Омельчук. Наш земляк не просто змагався за нагороди, а й разом із херсонцем Сергієм Кудрею та дніпропетровцем Іваном Бідняком, виборов срібну медаль у командному залік у вправі ПП-3 (пістолет). В особистому Олег був восьмий. Після повернення з Норвегії вдалося поспілкуватися із спортсменом та його тренером — Сергієм Бондарем.
Олег Омельчук, майстер спорту України міжнародного класу:
— Відразу хочеться сказати, що змагання пройшли на високому рівні, організація була чудова. На старти їхав з гарним настроєм і за нагородами. Дуже хотів здобути медаль в індивідуальних вправах. На жаль, цього не сталося. Зате у командному були другими. Результат непоганий, тому маю повне право сказати, що виступив добре. Звичайно, міг би краще, але трохи переоцінив себе. Гадав, буде легше стріляти, але суперники виявилися дуже сильні. Взагалі, друге місце — це найкращий результат на чемпіонах Європи за очками, які я набрав після своїх спроб.
Зараз готуватимусь до чемпіонату світу, який відбудеться в липні-серпні цього року у Мюнхені (Німеччина). Є час надолужити прогалини. Відчуваю, що є ще резерви. Головне — проаналізувати свій виступ, віднайти оптимальний варіант підготовки, аби покращити майстерність. До літа стрілятиму на двох етапах Кубка світу (в Китаї та в Сербії), в Катарі. Решта часу тренуватимусь в Рівному. Зараз у нас непогані умови — зробили ремонт. А це відразу покращує психологічний стан, стимулює до роботи.
Сергій Бондар, заслужений тренер України:
— Результат оцінюю позитивний. До цього Олег двічі був третім у Європі у командному заліку — зараз другий. Незважаючи на численні проблеми, спортсмен не втрачає позицій. Намагатимемося тримати марку. Разом з Олегом повинен був їхати у Норвегію Андрій Сокол, який минулого року був четвертий на юнацькому чемпіонаті Європи. На жаль, тренерська рада вирішила його не брати. Шкода, бо юнак у чудовій формі і міг поборотися за нагороди. В нього великий потенціал. Сподіваюся, що на чемпіонат світу він потрапить. Принаймні Олександр Камінський, тренер збірної, сподівається на нього. Крім цього, у нас є Оксана Каменська, яка нещодавно стала віце-чемпіонкою на чемпіонаті світу серед поліцейських. Готуватимемося, а як буде — побачимо.
Підбив підсумок зустрічі із Олегом Омельчуком та Сергієм Бондарем начальник обласного відділу фізкультури та спорту Микола Петренчук:
— Наше завдання — цього року виділити Олегу квартиру. Він її заслужив своїми досягненнями та результатами. Через його вдалі виступи у різних куточках світу люди знають про Україну та Рівне. Намагатимемося через обласну Раду вирішити це питання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору