Рівне:

Створення та просування сайтів

У Тернополі майбутні рятувальники здобували навики дій при ДТП

Тернопільська область 02-кві, 2010, 10:229 Lobanovskiy 1 239
У дорожньо-транспортну пригоду потрапив автомобіль, що перевозив хімічну речовину. Постраждав водій. Як діяти в такій ситуації навчали майбутніх рятувальників МНС.
30-го березня інструкторсько-викладацьким складом навчального пункту Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області на базі аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувальльного загону проводилися теоретично-практичні заняття зі слухачами навчального пункту на тему: «Порядок проведення аварійно-рятувальних робіт під час дорожньо-транспортних пригод».
Навчання, які складалися з двох частин – теоретичної і практичної, проводив начальник оперативного відділу Головного управління Юрій Берестецький.
У першій частині майбутні рятувальники послухали лекцію про організацію аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації наслідків ДТП. Зокрема про заходи безпеки, про порядок надання долікарської допомоги, про евакуацію потерпілих із понівеченого автомобіля. Одразу ж після занять в аудиторії слухачі закріпили щойно вивчену тему на практиці. Ознайомившись із засобами малої механізації, взялися за відпрацювання дій. За підготовленим сценарієм, перекинувся легковик. Усередині – травмований водій. Задача ускладнювалася тим, що у машині була каністра з хлором. Тому, прибувши на місце події, рятувальники окрім проведення розгортання переодягалися у костюми хімічного захисту і лише після цього приступили до виконання основного завдання. Команда працювала за табелем оперативного розрахунку, тобто кожен мав чітко визначену задачу. За допомогою спеціального обладнання рятувальники вивільнили потерпілого, надали долікарську допомогу та передали медикам. Після виконаних завдань кожному із групи надали можливість попрацювати з механізованим аварійно-рятувальним обладнанням, щоб краще закріпити набуті навики.
Основною метою занять було відпрацювання практичних навичок роботи з механізованим аварійно-рятувальним обладнанням, деблокування потерпілого із пошкодженого автомобіля та суворе дотримання заходів безпеки під час проведення рятувальних робіт, адже рятувальники, як ніхто, повинні бути готовими до будь-якої ситуації та своєчасно зробити усе, щоб мінімізувати людські втрати та матеріальні збитки.

Центр пропаганди ГУМНС у Тернопільської області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору