Рівне:

Створення та просування сайтів

Тернопільщина готується до відзначення 65-ї річниці Перемоги

Тернопільська область 09-кві, 2010, 12:369 Lobanovskiy 943
З метою забезпечення всенародного вшанування, увічнення героїчного подвигу захисників Вітчизни утворено організаційний ювілейний комітет, який очолив заступник голови обласної державної адміністрації Федір Шевчук.

Також затверджено основні заходи з відзначення 65-ї річниці Перемоги.

Зокрема передбачено проведення 8-9 травня у м.Тернополі та населених пунктах області урочистих зборів громадськості області та святкових концертів

Поминальні Богослужіння пройдуть у храмах краю. Особливу увагу буде приділено й впорядкуванню військових поховань, братських могил жертв війни та політичних репресій, реставрації солдатських пам’ятників, обелісків, меморіалів.

Представники органів виконавчої влади проведуть обстеження житлово-побутових умов ветеранів Великої Вітчизняної війни та учасників національно-визвольних рухів, з метою вивчення їхніх повсякденних потреб та надання необхідної допомоги.

У відповідному розпорядженні голови облдержадміністрації вказано також на необхідність створити належні умови для медичного обслуговування ветеранів війни в закладах охорони здоров’я, проведення щорічного медичного обстеження і диспансеризації, забезпечення медикаментами.

Про героїчні та трагічні сторінки воєнної історії молодь почує під час тематичних вечорів, конференцій, семінарів, “круглих столів”, вистав, які пройдуть в закладах культури та навчальних закладах області за участю ветеранів війни, національно-визвольних рухів, науковців та громадських діячів.

У музеях, бібліотеках, державному архіві області буде оформлено тематичні виставки фотодокументів, літератури на теми: “Подвиг народу безсмертний”, “Важкими дорогами війни”, “Тернопільщина: 1941-1945 роки”.

Крім того планується забезпечити надання необхідної допомоги громадським організаціям ветеранів для здійснення ними заходів, пов’язаних із пам’ятними подіями Другої світової війни.

До речі, як відзначив сьогодні, під час засідання Координаційної ради з питань відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років, Президент України Віктор Янукович: «Це свято для всього Українського народу, і воно дійсно завжди було народним. Ми з вами повинні провести всі заходи, передбачені на території України, таким чином, щоб учасники Великої Вітчизняної війни, їхні діти й онуки відчули, що спадкоємність поколінь у нас була і буде завжди».

Президент висловив тверде переконання, що підготовку і проведення ювілею Перемоги насамперед необхідно спрямувати на посилення державної турботи про старше покоління, інвалідів та учасників бойових дій, вдів загиблих учасників війни. «Це стосується соціального захисту ветеранів війни, створення сприятливих умов для їхнього активного довголіття», – підкреслив Глава держави.

Президент підкреслив важливість прийняття виважених рішень. «Наша мета – об’єднати народ України. Ми зобов’язані до 9 Травня облаштувати меморіали, пам’ятники загиблим воїнам, привести у належний стан місця поховань часів війни, активізувати пошукову роботу, пов’язану зі встановленням імен полеглих і зниклих безвісти», – зауважив В. Янукович.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору