Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківській області жінка знайшла на городі три десятки снарядів

Івано-Франківська область 12-кві, 2010, 08:489 Lobanovskiy 942
Поратися по господарству іноді надзвичайно небезпечно. В цьому пересвідчилася мешканка Івано-Франківщини: на власному городі жінка зібрала... військові набої.

Досі жінка бачила стільки вибухівки тільки в кіно та новинах. Ніколи й гадки не мала, що й сама стане героїнею сюжету про відлуння війни. На городі Анни Крайник піротехніки виявили справжній арсенал старого стрілива.

Анна Крайник, мешканка м. Калуша:

- Моя невістка відкопувала город від межі і надибала якесь залізо і думає: що то за залізо? Може бути, то, напевно, мій чоловік палку забивав. Але копнула далі - а то знову є. Прибігла додому і каже, я снаряди знайшла.

Загалом на городі у жінки МНСники знайшли три десятки снарядів часів Другої Світової. Рятувальники бідкаються, що то лише початок - попереду польові роботи, і таку небезпечну городину викопуватимуть дедалі частіше.

Небезпека ще й в тому, кажуть спеціалісти, що старі снаряди можуть щомиті вибухнути.

Олександр Данилевич, піротехнік:

- При виявленні небезпечного предмету, насамперед, треба повідомити органи місцевої влади, міліції і МНС, забороняється брати в руки предмет, робити спроби переносити їх, розбирати, кидати в багаття.

Лише цього року на Прикарпатті знайшли та знешкодили 35 боєприпасів. МНСники закликають бути пильними, адже щомісяця кількість небезпечних знахідок зростатиме.

Володимир Гарматюк, Василь Смага, Івано-Франківська область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору