Рівне:

Створення та просування сайтів

Внаслідок спалювання трави в Рівнеській області виникло 8 пожеж

Рівненська область 12-кві, 2010, 10:479 Lobanovskiy 1 033
З настанням теплої та сухої погоди часто доводиться бачити, як люди спалюють листя, гілки дерев та інше сміття біля житлових будинків, на присадибних ділянках, городах, дачах. Виникає небезпека пожежі. Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може стати господарем у вашій оселі.
За останні 2 тижні поточного року в наслідок необережного поводження з вогнем при спалюванні сміття та сухої трави в області сталося 8 пожеж збитки від яких склали понад 70 тисяч гривень. Так 30 березня в місті Костопіль на дачному масиві «Ранок» внаслідок спалювання сухої трави невстановленою особою вогнем було знищено три господарчі будівлі та садово-огородний інвентар. А восьмого квітня в Дубинському районі внаслідок необережності при курінні невідомої особи виникло загоряння сухої трави на площі близько 1 гектара. Тільки завдяки оперативному втручанню пожежно-рятувальної служби пожежі вдалося вчасно загасити. Варто відмітити, що на ліквідацію безпечності громадян Рівненщини задіюється чимало одиниць рятувальної техніка котра необхідна для ліквідації пожеж у житловому секторі. Також не всі знають, якої шкоди завдає здоров’ю людини та довкіллю таке невинне багаття. Надмірна кількість хімічних речовин, що виділяються в повітрі при спалюванні різного „мотлоху” та сухої трави призводить до загострення хронічних та серцево-судинних хвороб, підвищення тиску і поганого самопочуття.
Слід також пам’ятати, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою,
водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, а також інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а також невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник, інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору