Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині піротехніки МНС знешкодили 56 боєприпасів часів війни

Тернопільська область 23-кві, 2010, 13:289 prov 1 025
21-го квітня у полі поблизу села Млинівці Зборівського району, що на Тернопільщині, піротехніки МНС вилучили із землі 56 німецьких боєприпасів часів Другої світової війни, серед яких 52 реактивні міни калібром 158,5 міліметрів, три артснаряди калібром 76 мм та один – 152 мм. За словами місцевих мешканців, на одну із мін натрапив трактор під час сільськогосподарських робіт. Селяни розповіли про знахідку селищному голові, а той – рятувальникам МНС. Піротехніки ж, обстежуючи ділянку, виявили решту боєприпасів. На місці знахідки працювала оперативна група на чолі з начальником Головного облуправління МНС Євгеном Лукавим.
Наразі всі боєприпаси знешкоджено. Варто відмітити, що Зборівчанам до таких смертоносних «сувенірів» не звикати. У цьому районі Тернопільщини в часи війни проходила лінія фронту, тож іржаві рештки бойових дій тут знаходять чи не найчастіше в області.
До слова, того ж дня піротехніки МНС отримали ще 6 повідомлень про виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн, на цей раз у Гусятинському, Монастириському та Збаразькому районах.

Центр пропаганди ГУМНС у Тернопільській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору