Рівне:

Створення та просування сайтів

Із початку року на Закарпатті до відповідальності притягнуто понад 70 осіб за скоєння наркозлочинів

Закарпатська область 27-кві, 2010, 12:409 Lobanovskiy 840
В Закарпатській області триває міліцейська спецоперація під умовною назвою “Генофонд”. Її завданням, серед іншого, є і виявлення наркоманії в молодіжному середовищі. Адже діти -- це наше майбутнє. Від фізичного та морального здоров’я підростаючого покоління залежить те, якими будуть прийдешні покоління українців.
Прикро, але наша молодь, на жаль, все більше стає вражена такими страшними соціальними недугами, як алкоголізм та наркоманія.
Чергову спецоперацію зі знешкодження наркоділків провели днями спільно працівники Тячівського, Хустського райвідділів міліції та відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Закарпатській області.
-- На вулиці в центрі Хуста правоохоронці затримали 22-річного жителя одного з сіл району Юрія, -- повідомляє помічник начальника Хустського міськвідділу міліції по зв’язках із громадськістю та ЗМІ Сергій ШИМОН. -- Цього хлопця міліціонери добре знають. Адже він має вже за плечима судимість, щоправда умовну, за скоєння хуліганства. Ніде не працює. Стоїть на обліку як наркоман.
Правоохоронцям стало відомо, що Юрій може мати при собі наркотики. І професійне чуття не підвело борців з наркоманією. Під час огляду в затриманого вилучили 15 грамів марихуани.
Далі з’ясувалося: ще 5 грамів цього дурман-зілля Юрій встиг збути за сто гривень своєму однолітку зі села Сокирниця. Останній же також хотів заробити на перепродажу цієї гидоти. Наркотичний засiб вилучили, тепер обох наркоділків притягають до відповідальності.
А вдосвіта неподалік залізничного вокзалу в Ужгороді спiвробiтники патрульної служби затримали двох 18-річних студентів технiкуму, жителів Мукачева. В одного з них вилучили грам амфетамiну.
29-річний ужгородець добровiльно видав міліції 15 грамів марихуани, яку вiн придбав у Мукачеві за 60 гривень у знайомого хлопця. Продавця «зілля» розшукують.
У Мiжгiр’ї правоохоронці затримали 40-річного місцевого жителя, який за 1200 гривень збув 200 грамів макової соломки. Далі сам затриманий добровiльно видав ще 400 грамів макової соломки, яку зберiгав на горищi хлiва.
Загалом з початку року працівники органів внутрішніх справ області викрили 122 наркозлочини, з них 54 -- зберігання наркотичних речовин, 35 -- збут. Виявлено десять наркокубел, вісім незаконних посівів наркотичних речовин. До відповідальності притягнуто 71 особу за скоєння наркозлочинів. Викрито 48 тяжких та особливо тяжких злочинів.
На обліку в міліції перебуває 131 наркоман, 391 споживач наркотиків, 10 токсикоманів, 47 утримувачів наркокубел та 182 збутники дурман-зілля.

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору