Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львівській області чиновник вимагав у підлеглих данину

Львівська область 11-травня, 2010, 10:229 Lobanovskiy 1 035
Хочеш працювати - плати. За таким принципом діяв один із львівських чиновників. Справно вимагав від кожного з підлеглих данину. Людям доводилось щотижня носити хапузі по п'ять сотень гривень. Інакше погрожував їх звільнити. Зупинили це свавілля працівники управління боротьби з організованою злочинністю.
Свої порядки чинуша встановив одразу, щойно став керівником цього управління. Викликав підлеглих "на килим". Пояснював, що відтепер, аби працювати, доведеться щотижня йому платити. Тим, хто спробував відмовитися, погрожував.
Оперативний співробітник ГУМВСУ у Львівській області:
- Враховуючи, що майже половина працівників даної установи мали уже пенсійний вік, яким залишалось місяць-два, кому - рік до пенсії, то іншого виходу в них не було.
До хабарів та поборів посадовець поставився відповідально. "Данину" збирав щоп'ятниці. Навіть старанно робив позначки, хто й скільки приніс. За тиждень заробляв більше 10-ти тисяч.
Оперативний співробітник ГУМВСУ у Львівській області:
- Кожен працівник приносив 500 гривень. Хто приносив прямо купюрами, передавав, хто у конверті, хто просто у папірець загортав і кидав на стіл. Даний керівник, не стидаючись того працівника, зразу при ньому розгортав, якщо це бумажка була. Конверт - він його розривав, перераховував, чи дійсно є та сума.
Зупинили цей гендель УБОЗівці. Вони зайшли до кабінету здирника, щойно той зібрав з підлеглих чергову дань. Навіть гроші сховати не встиг. Оперативники знайшли в шухлядах понад 100 тисяч гривень. Поки що зажерливого урядника звинувачують у хабарництві. Проте правоохоронці кажуть: порушень - цілий букет. Тож, радше за все, хапайлові доведеться відповідати й за зловживання службовим становищем.
Василь Телиця, керівник УБОЗ ГУМВСУ у Львівській області:
- Керівник обласного управління цього затриманий зараз. Порушена кримінальна справа прокуратурою області. Проводяться слідчі дії.
Правоохоронці просять усіх, хто опинився в подібній ситуації, не зволікати, а якнайшвидше звертатися до міліції. Анонімність гарантують і запевняють: зроблять усе, щоб вберегти підлеглих від таких горе-керівників.

Галина Лемішко, Юрій Котоус, Львівська область, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/corruption/2010/05/06/3701
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору