Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині СБУ виявила механізм привласнення цільових коштів Аграрного фонду України

Тернопільська область 17-травня, 2010, 10:539 Lobanovskiy 1 141
В Тернопільській області співробітники СБУ викрили механізм привласнення понад 1,5 млн. грн.. з державного бюджету України.
Встановлено, що керівники приватного аграрного підприємства з метою заволодіння коштами, які виділялись для проведення державних закупівель зерна, подали в Аграрний фонд України заявку на укладення форвардного біржового договору, долучивши при цьому завідомо неправдиві відомості щодо своєї фінансово-господарської діяльності.
За умовами укладеного контракту підприємство зобов’язувалось поставити до Аграрного фонду 2500 тонн зерна пшениці 3 класу на загальну суму понад 3 млн. грн., і як авансовий платіж отримало з державного бюджету України 50% від суми контракту – тобто понад 1,5 млн.грн. Не маючи наміру виконувати свої зобов’язання, службові особи підприємства після отримання зазначених коштів, незаконно обернули їх на свою користь та використали на власний розсуд. З метою приховування злочину керівники господарства подали в Аграрний фонд завідомо підроблений протокол засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, який містить неправдиві відомості про пошкодження посівів приватного аграрного підприємства внаслідок стихійного лиха, яке нібито трапилося у березні минулого року, що не відповідає дійсності.
Слідчими СБУ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору