Рівне:

Створення та просування сайтів

У Хмельницькому пройшли щорічні змагання команд юних інспекторів дорожнього руху

Хмельницька область 17-травня, 2010, 12:029 Lobanovskiy 1 281
Цього року в змаганнях брали участь близько двох десятків команд юірівців з обласного центру та районів Хмельницької області. Кожний загін мав власну, відмінну від інших, форму. Усмішки дітей та молоді свідчили про гарний настрій, та, водночас, обличчя були серйозними, адже учасники мали показати все, чого навчилися у загонах ЮІР.
Загони юних інспекторів руху виникли 34 роки тому як добровільні об’єднання школярів, які було створено задля виховання в них віри в себе, в свої сили, а також для того, аби професійно зорієнтувати молодь. Також створення подібних формувань було направлено на широке залучення молоді до організації пропаганди безпечної поведінки на вулицях і дорогах серед дітей молодшого та середнього шкільного віку. Нічого у завданнях та цілях загонів ЮІР не змінилося і до сьогодні. Юні інспектори руху вивчають Правила дорожнього руху, методи щодо запобігання дитячого травматизму від автотранспорту, надання першої допомоги потерпілому при дорожньо-транспортних пригодах, знайомляться з оперативно-технічними засобами регулювання дорожнього руху.
Ось і сьогодні підростаюче покоління — потенційна зміна теперішніх працівників ДАІ — показували усе, чого вони навчилися за рік.
Підлітки демонстрували свої знання та навички на чотирьох етапах конкурсу:
• Юний автомобіліст (загін вирішує завдання розведення на макеті транспортних засобів),
• Юний регулювальник (учасник загону демонструє жести регулювальника відповідно до завдання жюрі, інші переходять перехрестя, відповідно до його вказівок),
• Дорожні знаки (на схемі автомістечка загін позначає дорожні знаки, необхідні для організації руху транспорту та пішоходів, та роз’яснює призначення знаків),
• Юний пропагандист (загін виступає перед аудиторією на тему з Правил дорожнього руху та готує матеріал для газети чи виступу на радіо).
Голова жюрі змагання, старший інспектор зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС Олександр Макаров зазначає, що загони ЮІР потрібні та важливі, адже у них підлітки вивчають Правила дорожнього руху, розуміють важливість їх дотримання — випускникам ЮІР в подальшому легше здати навіть іспити на отримання посвідчення водія. Також, колишні юірівці на хорошому рахунку у Державтоінспекції, та їх радо приймають у лави ДАІ.
Окрім того, вихованці загонів ЮІР — законослухняні пішоходи та водії. Олександр Віталійович додав, що йому не відомі випадки, коли юірівці ставали причиною ДТП: «…адже коли дитина досконально знає Правила дорожнього руху, вона і відповідно поводиться на дорозі». Це свідчить про дійсно хороше виховання, свідомість, обізнаність та обережність юних інспекторів руху.
Переможцями у цій нелегкій боротьбі стали школярі з Шепетівки, які вибороли право представляти Хмельниччину на Всеукраїнському конкурсі, який відбудеться у вересні поточного року. Друге та третє місця відповідно посіли юірівці з Чемеровець та з школи № 25 міста Хмельницького.

Галина КОРОЛЕВСЬКА, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області
Схожі новини
Коментарі - всього 2

Silence 19-травня, 13:38

Ось першоджерело цієї статті:
http://moyagazeta.com/news/a-2911.html

Тут повинен бути лінк на неї, але його немає.

Пров 19-травня, 18:49

Шановний Silence.

Стаття була взята з
http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/341894;jsessionid=CB7BCBD5
BA3D87568294D2E7D000AF55
так що ніякого "тут повинен бути лінк" непотрібно!!!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору