Рівне:

Створення та просування сайтів

1812 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування зареєстровано на Рівненщині станом на 1 квітня

Рівненська область 24-травня, 2010, 09:069 Lobanovskiy 1 264
1384 дитини з них перебувають під опікою та піклуванням, 226 дітей виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Протягом І кварталу цього року служби у справах дітей області спільно з органами внутрішніх справ, освіти, сім’ї та молоді, місцевого самоврядування провели 695 рейдів та виявили 318 дітей у небезпечному оточенні. Таку інформацію оприлюднив начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віктор Марчук під час колегії.
Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.


Він наголосив, що в області і надалі робитимуть усе можливе аби дітей в інтернатах меншало , а більше сиріт усиновлювали та брали на виховання у дитячі будинки сімейного типу.
Рішення колегії служби у справах дітей облдержадміністрації такі:
З метою популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію з використанням засобів масової інформації, зовнішньої реклами, виступів в колективах, проведення круглих столів, тематичних зустрічей з громадськістю, пропагуючи найкращий досвід області.
Забезпечити виявлення та облік дітей, які залишились без піклування батьків та їх влаштування до сімейних форм виховання за пріоритетом – усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.
Посилити контроль за своєчасністю отримання соціальних виплат передбачених законодавством на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Проаналізувати працевлаштування дітей після завершення їх перебування у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та інтернатних закладах.
Налагодити співпрацю центрів соціальних служб сім’ї, дітей та молоді щодо соціально-правового захисту осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору