Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині визначено кращу команду ДЮП, яка представлятиме область на Всеукраїнських змаганнях

Волинська область 24-травня, 2010, 09:079 Lobanovskiy 1 009
19-го травня у місті Ковелі Волинської області завершився обласний етап 16-го Фестивалю дружин юних пожежних-рятувальників. Організаторами захоплюючого і повчального дійства стали облуправління МНС, управління освіти та науки, управління культури та туризму, сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА, обласне Добровільне пожежне товариство, обласний центр соціальних служб сім'ї та молоді. Команди-переможці зональних етапів з Володимира-Волинського та Рожищ, Старої Вижівки та Любешівського району змагалися за право зватися кращими знавцями пожежно-рятувальної справи, правил безпечної життєдіяльності, продемонстрували художні, вокальні й танцювальні таланти.
Відкриття Фестивалю відбулося на центральній площі міста Ковеля. Заступник начальника Головного облуправління МНС полковник служби цивільного захисту Микола Кревський зазначив, що юні ДЮП-івці гідні зватися надійними помічниками рятувальників МНС у справі навчання дітей та дорослих правил безпеки. Микола Кревський побажав учасникам змагань вдалих стартів та перемоги найсильнішим.
Гостей та учасників обласного фестивалю ДЮП гостинно приймав Палац учнівської молоді, розташований у центрі міста залізничників. Саме тут бійці МНС встановили пожежну-рятувальну техніку, а, крім того, святкову атмосферу доповнювали яскраві банери та повітряні кульки, які діти випустили в небо як символ добрих сподівань та щирих прагнень. Найбільш яскравими та веселими стали конкурси літературно-музичних композицій під загальним гаслом «Якщо товариш опинився у біді», де суперники демонстрували свої здібності, використовуючи найрізноманітніші засоби – від дотепного гумору до сучасних феєричних шоу в стилі мюзиклу.
Наступний етап змагань, що йменувався «Безпечна прогулянка», відбувся у другій половині дня в центральному міському парку. Дітям були запропоновані практичні конкурси, де кожен із них відчув себе не тільки юним рятувальником-пожежником, але й водолазом, і навіть медиком.
Команди змагалися у в’язанні рятувальних мотузок, одяганні бойового одягу та спорядження, рятували умовного потопаючого за допомогою мотузки Александрова й надавали «потерпілому» першу медичну допомогу, а також здійснювали бойове розгортання від автоцистерни й потужними струменями води влучали по м’ячах.
І хоча усі без винятку конкурсанти докладали максимум зусиль для перемоги, на святі панувала товариська атмосфера: діти вітали гучними оплесками виступи суперників на сцені й повсякчас допомагали один одному у пожежно-прикладних та спортивних конкурсах.
За результатами змагань кубок переможців здобула команда ДЮР зі Старої Вижівки, що, до речі, торік гідно представила область на Всеукраїнському етапі Фестивалю. Окрім DVD-програвачів діти отримали призи, цінні подарунки, сувенірну продукцію, а педагоги та керівники команд – ще й методичні матеріали для облаштування куточків з правил безпеки в школах. Члени компетентного журі відзначили найбільш яскравих конкурсантів годинниками, а учасницю команди ДЮП Старої Вижівки за вражаючу вокально-хореографічну композицію офіцери МНС віншували розкішним букетом троянд.
У рамках Фестивалю були визначені переможці конкурсу на кращий соціальний плакат на тему «Зробимо життя безпечним». Чимало ковельчан та гостей міста, які зібралися на свято МНС, також поверталися додому з подарунками – яскравими буклетами та листівками з правил безпеки.
Свято МНС вдалося – переконані усі без винятку його учасники та організатори. Свідчення цьому – усміхнені дитячі обличчя, дружна атмосфера та прагнення зробити життя безпечним.

Центр пропаганди ГУМНС у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору