Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині міліція спалила браконьєрські сітки

Житомирська область 24-травня, 2010, 10:119 Lobanovskiy 1 015
Житомирській області працівники міліції вирішили поряд з традиційними методами протидії браконьєрству на водоймах активізувати і дещо інноваційні підходи. Як відомо, нове – це давно забуте старе.
Тож поряд із спеціальними профілактичними рейдами на річках та озерах, що триваються упродовж періоду нересту риби (квітня-червня) та мають на меті виявлення і припинення незаконного вилову риби, правоохоронці перевіряють і ринки області. У даному випадку їх увага зосереджена на фактах реалізації браконьєрських знарядь лову риби. Адже відповідно до українського законодавства забороняється продаж браконьєрських знарядь добування риби і наземних тварин, як то: капканів, самоловів, острог, драчів, «телевізорів», вентерів, «косинок», різноманітних готових ліскових сіток – доріжок, китайок та іншого.
Як розповів старший інспектор Управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Володимир Синиця, міліціонери разом з інспекторами головного Державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства виявили 20 фактів продажу браконьєрських знарядь. Всі вони були вилучені і за рішенням відповідних органів призначені до знищення.
Отож, 20 травня працівники Управління громадської безпеки провели спеціальну показову акцію, на яку запросили і журналістів. На березі річки Тетерева було зібрано майже 30 км браконьєрських сіток. Ці знаряддя незаконного вилову риби упродовж декількох хвилин були спалені.
Загалом же, повідомив Володимир Іванович, працівники органів внутрішніх справ з початку проведення профілактичниїх заходів на території області викрили 211 випадків браконьєрства, до адміністративної відповідальності притягнули 141 правопорушника.
При цьому вилучили 463 знаряддя незаконного вилову риби, у тому числі 411 рибальських сіток, в яких знаходилось понад 279 кілограм риби. До того ж спільно з працівниками ДАІ та спецпідрозділу «Беркут» правоохоронці вилучили 7 одиниць плавзасобів, 2 - автомототранспорту та 69 інших знарядь незаконного вилову риби.

Шановні громадяни! Працівники міліції ще раз попереджають про неприпустимість рибальства у весняно-літній період у зв’язку з нерестом риби. Пам’ятайте, що за порушення встановлених правил чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність – накладення штрафу до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за грубе порушення (із застосуванням зброї, використанням електроструму, а також вибухових або отруйних речовин) розмір штрафу автоматично збільшується і становить від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Окрім адміністративної відповідальності за незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом законодавством передбачено також відповідальність кримінальну. Зокрема, ст.249 Кримінального кодексу України попереджає про сплату штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь та засобів промислу та всього здобутого у разі вчинення подібних дій особою, яка раніше була притягнута до відповідальності за аналогічні дії.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській област.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору