Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному — Бузкові фестини

Таке життя 27-травня, 2010, 11:529 prov 1 524
У Рівному — Бузкові фестини


Весна з ароматом бузку завершилася у рівненських студентів-журналістів. У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка С. Дем’янчука проходив тиждень факультету масової комунікації та інформаційних технологій під колоритною назвою „Бузкові фестини”. Цей фестиваль став традиційним, адже відбувся вже втретє.
Протягом 6 днів юні журналісти брали участь у різноманітних змаганнях та заходах, що проходили у рамках фестивалю. Зокрема, у конкурсі жанрів, журналістських ідей, карикатур, у теле- і радіокастингу, фотоконкурсі та низці круглих столів, прес-конференцій,майстер-класів. Також відбулося змагання з брей-рингу між студентами-журналістами, власними кореспондентами всеукраїнських видань, редакторами та журналістами обласних ЗМІ. Перемогу, як і годиться, здобула команда редакторів. Друге місце посіли журналісти обласних видань, третє – власні кореспонденти, а четверте дісталося студентам факультету МКІТ.
Під час „Бузкових фестин” другокурсники навіть встигли змінити групу крові на репортерську, адже дали професійну клятву - клятву репортера. А студенти першого курсу теж мали хорошу можливість продемонструвати свої таланти на Святі Першокурсника.
Окрім того, під час фестивалю в університеті побувало багато відомих та цікавих людей. Це, зокрема, генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панасенко і веселі видавці брати-близнюки Капранови. Також гостями фестин стали архієпископ Рівненський та Острозький Євсевій, вишивальник Дмитро Пожоджук, економіст Віктор Пинзеник, редактор тижневика «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий, власні кореспонденти всеукраїнських ЗМІ Інна Білецька („Інтер”), Олександр Курсик („1+1”), Павло Шимшин („ICTV”), Віктор Мазаний („Укрінформ”) та Анатолій Гуменюк („УНІАН”).
Декан факультету МКІТ, професор Ігор Лубкович розповів, що назва «Бузкові фестини» - не випадкова, адже має символічне значення.
- Бузок є символом факультету МКІТ, – зазначає Ігор Лубкович. - Також ми маємо прапор малинового кольору, який є уособленням демократії. Ось тому фестини і мають назву «бузкові». Річ в тому, що одна маленька квітка бузку може нічого собою не являти, а ось коли їх багато, то виходить китиця, яка вже щось означає. Так само і журналісти: коли кожен представник цієї професії сам по собі, то може не багато, а ось коли журналістів чимало, коли всі разом, ось тоді вони чогось варті. Проходять „Бузкові фестини” традиційно у середині травня.
А підсумки фестивального тижня підбили у п’ятницю, 17 травня, на заключному концерті, де і стали відомими імена переможців конкурсів.
Вікторія РИЧКО,
Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору