Рівне:

Створення та просування сайтів

Розпочнеться виплата пенсій у нових розмірах

Україна і світ 03-чер, 2010, 12:349 prov 1 276
З 4 червня 2010 року розпочнеться виплата пенсій за червень у нових розмірах за основними відомостями. Про це заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Никитенко повідомила в інтерв’ю “Урядовому кур’єру”. Вона зазначила, що у травні було проведено перерахунок пенсій, розміри яких визначено з урахуванням нового прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і становлять з 1 січня 2010 р. 695 грн, а з 1 квітня -706 грн, повідомляє “РБК-Україна”.
“Для виплати доплат за травень та за січень-лютий у травні були сформовані додаткові відомості, виплата доплати за якими вже завершується. Доплата пенсій за березень-квітень у червні здійснюватиметься за додатковими відомостями, і її виплата проводитиметься разом з виплатою пенсій за основними відомостями. Тобто, за графіком згідно зі встановленими датами”, - сказала Никитенко.
Як раніше заявив міністр праці та соціальної політики Василь Надрага, мінімальна пенсія в Україні становитиме 734 грн. до кінця цього року.
Надрага зазначив, що в травні 2010 року з 13,7 млн. пенсіонерів 9,7 млн. отримали надбавки до пенсій відповідно до закону про підвищення соціальних стандартів. Мінімальна пенсія, за словами міністра, збільшилася в середньому в травні з 630 грн., до 760 грн.
Надрага зазначив, що загальні витрати на виплату пенсій у травні поточного року склали 16,8 млрд. грн., що на 2 млрд. грн. більше, ніж у квітні ц.р. Тоді ж міністр відзначив, що і в червні пенсіонери отримають збільшені пенсії та доплату за березень-квітень поточного року.
Водночас міністр не уточнив, чи будуть здійснюватися доплати до пенсій за листопад-грудень попереднього року після того, як закон про соціальні стандарти набрав чинності.
Слід зазначити, що раніше екс-міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова заявила, що нинішня влада не виконує закон про підвищення соціальних стандартів і обманює своїх виборців, які розраховували на підвищення пенсій, зарплат та стипендій.
“Ми всі пам’ятаємо, що під час виборчої кампанії Янукович обіцяв, що мінімальна пенсія становитиме 1200 грн., а середня пенсія буде 2000 грн. Однак наразі згідно з держбюджетом мінімальна пенсія у 2010 році збільшиться всього на 39 грн.”, - підкреслила вона.
За словами Денісової, 7,4 млн. пенсіонерів отримали підвищення пенсій на 75 грн. 60 коп., а ще 2 мільйони пенсіонерів - всього на 3-4 грн. При цьому, за словами Денісової, 4 млн. 200 тис. пенсіонерів взагалі не отримають підвищеної пенсії, а є приклади, коли внаслідок перерахунків цим урядом розмір пенсій взагалі зменшувався.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору