Рівне:

Створення та просування сайтів

Леонід Дудко – не ворог преси

Особливий погляд 24-чер, 2010, 13:109 prov 1 500
Напередодні Всесвітнього дня захисту свободи слова, яке відзначали 3 травня 2010 року, в національних ЗМІ та Інтернет-сайтах було оприлюднено списки “ворогів преси – 2009”, в який потрапив і міський голова м. Дубно Леонід Дудко.
Важливим фактом є те, що відбір “ворогів преси” здійснювала Національна спілка журналістів України за підтримки міжнародної громадської організації “Інтерньюз-Україна” (позаурядова структура США). Вказана іноземна організація також сприяла передачі списку так званих “душителів української журналістики” до Міжнародної федерації журналістів, Ради Європи, Європарламенту для моніторингу і контролю з боку міжнародних структур.
В публікаціях вищевказаних ЗМІ повідомляється, що Л. Дудко був ініціатором закриття міської газети “Вісник Дубенщини” і продажу двох приміщень, в яких розташовувалась газета, а також виступає за ліквідацію місцевого радіо.
Однак, як стало відомо з поінформованих джерел, протягом останніх років витрати комунального підприємства “Редакція газети “Вісник Дубенщини” Дубенської міськради значно перевищували надходження. Серед друкованих ЗМІ області колектив редакції отримував чи не найвищу заробітну плату, при тому, що тираж газети складав всього 300-600 примірників на місяць. Це призвело до збитковості та росту боргів комунального підприємства, збитки якого сягнули понад 200 тис. гривень.
На підтримку редакції газети Дубенська міська рада неодноразово спрямовувала чималі бюджетні кошти та сприяла надходженню фінансової допомоги з інших джерел.
Проте заходи Дубенської міської ради, скеровані на вихід із кризової ситуації редакції газети “Вісник Дубенщини”, її колектив не підтримав. Комунальне підприємство надалі щомісячно нарощувало борги.
Тому у квітні 2009 року сесія Дубенської міської ради ухвалила рішення про ліквідацію КП “Редакція газети “Вісник Дубенщини” Дубенської міськради.
Частину одного з приміщень редакції газети “Вісник Дубенщини” Дубенська міська рада дійсно продала на аукціоні з метою погашення боргів вказаного комунального підприємства.
На даний час на території міста Дубно здійснює інформаційну діяльність комунальне підприємство “Редакція газети “Замок” Дубенської міськради, яка має власне приміщення, прибуток та колектив. Газета “Замок” об’єктивно висвітлює діяльність Дубенської міськради, депутатського корпусу, актуальні питання життя міста та має схвальний відгук від мешканців міста та району. Тираж газети становить 2600 примірників на місяць.
Що стосується ініціювання Л. Дудком закриття міського проводового радіомовлення, то зазначений факт не відповідає дійсності. Справа в тому, що редактор радіо Юрій Шесталюк в березні цього року звільнився із займаної посади за власним бажанням. Оскільки за штатом Дубенського міського радіомовлення передбачений лише один працівник, то на даний час передачі радіо тимчасово припинені.
Про яку журналістську етику можна говорити, коли досить відомі журналістські структури просто полінувались розібратись в дійсних підставах закриття міської газети або навмисне не ставили перед собою такої мети і безпідставно заявляють про існування “ворога преси” в м.Дубно.
Іван ФЕДОРОВ,
Дубно.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Сергій 27-чер, 17:42

Справедлива думка
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору