Рівне:

Створення та просування сайтів

Екватор пройдено — ситуація заплутана

Спорт 01-лип, 2010, 10:559 prov 1 280
Екватор пройдено — ситуація заплутана


У неділю відбулися матчі заключного туру першого кола чемпіонату та першості області з футболу. Відчуваючи близькість відпочинку (друге коло планується розпочати 29 серпня), футболісти обох ліг проявили завидну влучність, забивши 65 м’ячів.
Отож, у дев’ятому турі першої ліги були зафіксовані результати: “Сокіл” — “Енергія” — 7:5, “Маяк” — “Случ” — 5:2, “Славія” — “ОДЕК” — 3:1, “Хімік” — “Гоща-АМАКО” — 4:2, “Волинь-Цемент” — “Ізотоп-РАЕС” — 3:4. Центральним був матч у Рівному, де “Славія” приймала лідера — оржівський “ОДЕК”. Господарі сповна використала свої гольові моменти і змогли завдати гостям першої поразки у чемпіонаті. Таким чином, після першого кола “ОДЕК” очолює турнірну таблицю — 22 очки. На одне менше у рівненського “Хіміка”, замикає трійку кращих сарненський “Маяк” (20 пунктів). У потилицю їм дихають рівнеснька “Славія” (17 очок), березнівський “Случ” (16) та “Гоща-АМАКО” (15). Решта команд борються за виживання. Незвично бачити тут кузнецовський “Ізотоп-РАЕС” (10 пунктів), радивилівський “Сокіл” (4), володимирецьку “Енергію” (3) та здолбунівський “Волинь-Цемент” (2).
Серед бомбардирів лідирує Віктор Газицький (“Хімік”) — 9 голів, на один менше у Віктора Каращенка (“Славія”).
У другій лізі лідирує “РОКО-Городок” — 21 очко, на три пункти менше у “Сокола”. Решта команд відстала. Найближчі переслідувачі - ФК “Смига” та “Водник”, які мають у своєму доробку по 13 пунктів. Результати 9-го туру у другій лізі: “Сокіл” — “Фіалка” — 4:1, “РОКО-Городок” — “Горинь” — 4:2, “Горизонт” — ФК “Смига” — 4:2, “Водник” — “Авангард” — 5:1, “МлинКов” — “Полісся” — 3:3.
Команди йдуть на відпочинок, а ми можемо підбити проміжний підсумок змагань. Коментує першу половину поєдинків голова Рівненської обласної федерації футболу Володимир Поліщук:
— Перша половина змагань - позаду. Залишилося провести три кубкові поєдинки, щоб визначився другий фіналіст Кубка області. Хотіли провести фінал відразу після завершення першого кола, але життя внесло свої корективи. Через участь оржівського “ОДЕКа” у чемпіонаті України серед аматорів його поєдинки у Кубку перенесені. Через складне фінансове становище, викликане кризою та невчасним прийняттям бюджету, частина команд не спромоглася навіть заплатити внесок. Ми прийняли рішення дати можливість заплатити до 2 серпня. Якщо не буде внесено необхідних коштів, прийматимемо рішення щодо таких колективів.
Оржівський “ОДЕК” до восьмого туру йшов без втрат очок. Лише у передостанньому та останньому турі першого кола лідер втратив очки. Спершу розійшовся з однаковим рахунком із “Хіміком”, а потім поступився “Славії”. Оржівці, по суті, награлися футболом і стомилися. Адже команда паралельно бере участь в аматорському чемпіонаті України. Та й суперники бачать себе на горі турнірної таблиці. “Хімік” підсилили молоді перспективні та досвідчені гравці, тож клуб демонструє доволі пристойну гру. “Славія”, минулорічний чемпіон, важче долає турнірний шлях. Проте п’ятиочкова різниця — не перешкода рівнянам, які мають у свої рядах досвідчених гравців і одного з лідерів бомбардирів Віктора Каращенка (як на мене, кращого гравця першого кола), наздогнати лідера. Сарненський “Маяк” теж достойно пройшов першу половину дистанції. “Случ” та “Гоща-АМАКО” можуть зробити неприємний сюрприз для суперника і втрутитися в боротьбу за нагороди. Ці шість команд і боротимуться за нагороди. Не менш напружена гра буде тривати унизу турнірної таблиці. Думаю, під час перерви всі команди доукомплектуються і намагатимуться краще пройти другу половину чемпіонату.
Не менш напружена боротьба триває у другій лізі. Найбільш вірогідні претенденти на покращення майстерності - “РОКО-Городок” (21 пункт) та “Сокіл” (18). Обидві команди серйозно підходять до тренувального процесу, покращення матеріально-технічної бази. Доки є два лідери, а як буде надалі — покаже друге коло. На мою думку, воно буде менш цікаве, ніж у першій лізі.
Приємно, що не було серйозних помилок арбітрів, які вплинули б на результат поєдинку. Звичайно, судді теж люди й помиляються (арбітри бувають неправі навіть на чемпіонаті світу). Були спірні моменти, але це - футбол.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору