Рівне:

Створення та просування сайтів

Юних журналістів з усієї України навчають у Рівному

Суспільство 15-лип, 2010, 10:539 prov 2 851
Всеукраїнська літня школа журналістики розпочала свою роботу в Рівному. Відкрилася вона на базі Рівненської Малої академії наук учнівської молоді. Учнями літньої школи журналістики стало більше двох десятків школярів 9-11 класів, які прибули до обласного центру із різних куточків України.
- Ідея створення Всеукраїнської літньої школи журналістики виникла в колективі Рівненської малої академії наук учнівської молоді, - розповідає Олександр Мазур, методист відділення філології і мистецтвознавства Рівненської МАН, автор проекту Всеукраїнської літньої школи журналістики. - У вересні 2009 року на базі Рівненської загальноосвітньої школи №8 було засновано Міжшкільну секцію журналістики. За рік роботи її учні успішно зарекомендували себе на конкурсі-захисті наукових робіт МАН, Всеукраїнському турнірі журналістів, конкурсах творчих учнівських робіт. Відтак, ми помітили значний інтерес учнів до журналістики. Було вирішено, окрім секції, яка на той час охоплювала лише 10 осіб, організувати тренінги для більшої кількості дітей, які цікавляться журналістикою, прагнуть себе реалізувати у цій сфері. Таким чином Рівненська Мала академія наук ініціювала проект Всеукраїнської літньої школи журналістики для дітей, які пишуть науково-дослідні роботи з журналістики і прагнуть здобути практичні навики. Усього на базі школи працює близько двох десятків осіб з усіх куточків України, а також вільні слухачі, творча молодь Рівненщини.
Упродовж двох тижнів школярі поглиблюватимуть свої знання у галузі журналістики. Для учасників школи в рамках сесії будуть проведені лекційні та практичні заняття, організовані майстер-класи та екскурсії. Значна увага приділятиметься практичним аспектам роботи журналіста, а також відбудеться цикл форсованого стажування у мультимедійних структурах засобів масової інформації м. Рівного.
Під час навчання учасникам школи провідні фахівці в галузі журналістики читатимуть курс лекцій і проводитимуть практичні заняття за напрямами теле-, радіо- та газетної журналістики.У ході занять юні журналісти отримуватимуть завдання щодо збору та критичного аналізу отриманої інформації з метою подальшого її втілення у практичній діяльності. Щодня учні школи матимуть змогу працювати над випуском інформаційної щоденки, що складатиме обов’язкову практичну частину навчальної програми.
Окрім того, школярі під керівництвом досвідчених журналістів здобудуть цінний досвід, який у подальшому стане базою для власної практичної діяльності, а також науково-дослідницької роботи.
Результатом діяльності школи стане спеціальний випуск газети “РМАНУМівський мурашник”, що складатиметься з матеріалів юних журналістів.
Головною метою проведення літньої школи журналістики є дати можливість обдарованим і талановитим школярам ширше та повніше розкрити і виразити себе у складних соціальних та політичних умовах сучасної України, зорієнтуватися професійно, набувши досвіду роботи в ЗМІ. Одним із важливих підсумків літньої школи журналістики має стати підвищення соціальної активності молоді, зростання рівня зацікавленості журналістикою, зокрема її теоретичними засадами, які доцільно використовувати під час написання науково-дослідницьких робіт у секції журналістики Малої академії наук України.
До речі, подібні літні школи в системі Малої академії наук України цьогоріч відбуваються вперше.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

1234 15-лип, 11:09

Сколько можно клепать журналистов???? Мне вот интересно, когда появится статья, что в Ровно начали обучать юных техников со всей Украины???? "Стране нужны паровозы, стране нужен металл".....а не журналюги!!!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору