Рівне:

Створення та просування сайтів

Закон про відмову України від НАТО набув чинності

Україна і світ 22-лип, 2010, 10:369 prov 1 068
Закон “Про основи внутрішньої і зовнішньої політики”, який декларує відмову України від курсу на вступ у НАТО, набув чинності. Документ 20 липня опублікувало офіційне видання Верховної ради “Голос України”.
Закон, ухвалений за ініціативи президента Віктора Януковича, визначає принципи зовнішньої політики держави. Ним передбачається забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства у Європейському союзі при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами СНД, а також з іншими державами світу.
Прийнятими положеннями вносяться зміни до закону про основи національної безпеки України. Зокрема, з пріоритетів національних інтересів виключається інтеграція України в євроатлантичний простір безпеки.
З основних напрямів державної політики в питаннях національної безпеки виключається забезпечення повноправної участі України в організації Євроатлантичного договору.
Закон також визначає принципи внутрішньої політики у сфері розвитку державності, місцевого самоврядування та розвитку регіонів, у сфері національної безпеки і оборони. Також визначаються принципи внутрішньої політики в економічній і соціальній сферах, у гуманітарній сфері тощо.
Нагадаємо, Верховна рада ухвалила в цілому закон “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики” 1 липня. Таке рішення підтримали 259 народних депутатів, зокрема 171 від Партії регіонів, 25 - БЮТ, 13 - НУ-НС, 27 - Компартія, 19 - Блок Литвина та 4 позафракційних депутати.
tsn.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору