Рівне:

Створення та просування сайтів

Митниця пропонує пом’якшити відповідальність за контрабанду низки товарів

Україна і світ 22-лип, 2010, 10:379 prov 932
Державна митна служба пропонує виключити низку положень про контрабандну діяльність зі статей Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу.
“Ми сьогодні вийшли з ініціативою до Кабінету міністрів щодо внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу, Кримінального кодексу щодо декриміналізації статті про контрабанду”, - повідомив голова Держмитниці Ігор Калетник.
За його словами, ця ініціатива полягає в тому, щоб встановити кримінальну відповідальність за контрабанду тільки тих речовин, які є сильнодіючими, отруйними, психотропними, наркотичними, а також зброю, культурно-історичні цінності та стратегічні сировинні матеріали, наприклад, уран.
“Інше все - товарна контрабанда, і вона має економічну основу”, - наголосив Ігор Колетник.
Це пов’язано з відсутністю прав у Держмитниці на оперативно-розшукову діяльність, і в більшості випадків кримінальні справи, які порушуються митницею за фактом, що дуже тривалий час розслідуються, і “найбільш дорогоцінний час для розкриття злочину упущено”.
“Нашу позицію сьогодні підтримує і СБУ, і Кабінет міністрів України”, - сказав Калетник, додавши, що сподівається на якнайшвидше затвердження цієї ініціативи.
За його словами, це призведе до того, що всі справи, які не підпадають під кримінальну відповідальність, будуть швидко розглядатися, протягом 10 днів передаватися до суду і, таким чином, конфіскований товар зможе швидко передаватися до бюджету держави.
Як повідомлялося, Президент Віктор Янукович вважає одним із першочергових завдань Державної митної служби не допустити проникнення на територію України контрабанди.
За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору