Рівне:

Створення та просування сайтів

Змії стали агресивнішими

Кримінал 12-сер, 2010, 13:429 Lobanovskiy 1 136
У Рокитнівську центральну районну лікарню потрапив семирічний хлопчик. Дитину госпіталізували у реанімаційне відділення після укусу змії. Це сталося у лісі, коли хлопчик збирав ожину. Наразі його стан – середньої важкості. Тим часом працівники МНС констатують - це вже третій випадок за тиждень.

Змії стали агресивнішими

„Найчастіше від укусів плазунів потерпають мешканці Північних районів. Це зазвичай трапляється у лісі, коли збирають ягоди, або під час сінокосу. Однак чимало людей не звертається до лікарів, тож це й не фіксується. Цьогоріч на Рівненщині було 5 випадків, коли змії кусали людей (ці постраждалі зверталися в медичні заклади), - коментує Микола Прокопчук, інспектор центру пропаганди ГУ МНС в Рівненській області. – Торік таких випадків було три, а позаторік – сім. До речі, тоді серед постраждалих були мешканці Здолбунівщини, а не Поліських районів”.
На Рівненщині найнебезпечнішою з плазунів є польова гадюка, кажуть фахівці. На щастя, її отрута несмертельна. Однак у таких випадках звертатися до лікарів необхідно, адже реакції організму бувають різними. Це може спричинити розлади дихальної, серцево-судинної та нервової системи.
Укуси гадюки є особливо небезпечними для людей зі слабким імунітетом, для тих, у кого проблеми із серцем, а також для дітей і для жінок – у них маса тіла менша, а отже кількість отрути може виявитися більшою.
Однак, за словами Миколи Прокопчука, смертельних випадків на Рівненщиніне траплялося.
Тетяна КУШНІРУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору